Israel: Şeful Shin Bet avertizează în legătură cu un amestec străin în viitoarele alegeri

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Şeful serviciului de securitate internă din Israel (Shin Bet), Nadav Argaman, a avertizat că o ţară străină "intenţionează să intervină" în alegerile parlamentare din aprilie. Shin Bet a publicat marţi seara un comunicat în care se afirmă că Israelul are ,,instrumente de localizare, supraveghere şi contracarare a tentativelor de influenţă străină, dacă ar exista''.

,,Nu pot spune în acest moment în favoarea sau împotriva cui, şi ştiu despre ce vorbesc", a declarat şeful Shin Bet, citat de postul de ştiri Hadashot, relatează dpa.

Nadav Argaman a declarat că se aşteaptă ca amestecul să aibă loc cu ajutorul unor atacuri cibernetice şi a hackerilor, precizează sursa citată.

,,Serviciul de securitate internă doreşte să clarifice faptul că statul Israel şi comunitatea serviciilor de informaţii dispun de instrumentele şi capabilităţile necesare pentru a localiza, monitoriza şi contracara încercările unei influenţe străine, dacă aceasta există. Unitatea israeliană de apărare are capacitatea de a asigura alegeri democratice şi libere în statul Israel", a declarat Shin Bet într-un comunicat publicat marţi.


După apariţia acestor informaţii, parlamentarul Ayelet Nahmias-Verbin de la Partidul Laburist a înaintat o solicitare pentru o discuţie urgentă în subcomitetul pentru securitate cibernetică din Knesset.

,,Solicităm ca forţele de securitate să asigure că (preşedintele rus Vladimir) Putin nu va fura alegerile pentru prietenul său, dictatorul Bibi (premierul Benjamin Netanyahu)", a declarat la rândul său liderul partidului de stânga Meretz, Tamar Zandberg. 

La scurt timp după declaraţiile lui Nadav Argaman, premierul israelian Benjamin Netanyahu a afirmat miercuri că ţara sa este ,,pregătită pentru orice scenariu'' în contextul informaţiilor despre o posibilă 'intervenţie cibernetică' străină în cadrul alegerilor legislative preconizate să aibă loc la 9 aprilie în Israel, potrivit France Presse.

,,Israelul este pregătit să contracareze o intervenţie cibernetică, suntem pregătiţi de orice scenariu şi nicio ţară nu este mai pregătită ca noi'', a declarat Benjamin Netanyahu într-o conferinţă de presă.




DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel