Israel a lovit în premieră cu rachete supersonice Rampage

Tudor Curtifan / 16 apr 2019 / 21:43

Forțele Aeriene Israeliene au folosit cu succes noile rachete supersonice Rampage.

Potrivit Defense Blog, Israel a efectuat o serie de lovituri aeriene în apropierea orașului sirian Masyaf. În timpul acestor lovituri ar fi fost folosite rachetele supersonice Rampage.

Avioanele de luptă ale Israelului au lovit în cursul zilei de sâmbătă un hangar și trei cădiri auxiliare dintr-un complex militar din apropierea orașului sirian Masyaf, în vestul provinciei Hama.

Sursa citată precizează că mai multe informații, citând inclusiv un analist militar Babak Taghvaee, indică faptul că Forțele Aeriene Israeliene au folosi pentru prima dată cea mai nouă rachetă supersonică - Rampage. 

 

Israelul a lovit cu rachete supersonice Rampage

 

Nu există o informație oficială a victimelor. Dacă media din Siria vorbește de 7 morți, unele surse indică cifra 17.

Racheta Rampage este o rachetă supersonică aer-sol ce poate atinge ținte aflate la o distanță de 100 de kilometri, fiind foarte greu de interceptat de sistemele antirachetă. Rampage are o lungime de 4,7 metri și o greutate de aproximativ 570 de kilograme,

Rachetele Rampage pot fi lansate de Israel de pe avioanele F-15, F-16 și F-35. Printre altele, ultilizarea lor este destinată împotriva bateriilor antiaeriene, depozitelor de armament sau a bazelor logistice.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy