Israelul a interceptat cea mai mare operațiune de contrabandă cu arme din ultimii ani. Muniția a fost introdusă prin Liban

Tudor Curtifan / 11 iul 2021 / 10:30
Sursă Foto: Israel Defense Forces - IDF Official
Sursă Foto: Israel Defense Forces - IDF Official

Armata israeliană a anunţat sâmbătă că a interceptat un transport important de muniţie şi arme de contrabandă, introduse în Israel pe la frontiera libaneză, transmite Agerpres, care citează AFP.

Conform presei, care citează surse de securitate, armele erau destinate pentru a fi utilizate în atacuri anti-israeliene.

Interceptarea a avut loc în noaptea de vineri spre sâmbătă, când forţele de securitate israeliene "au reperat suspecţi care transportau saci din Liban în zona satului Ghajar (pe partea israeliană a frontierei)".

A fost raportată confiscarea "muniţiei şi a 43 de arme". Este studiată "posibilitatea ca tentativa de contrabandă să fi primit sprijinul organizaţiei teroriste Hezbollah", puternica mişcare şiită libaneză.

Poliţia a precizat într-un comunicat că valoarea capturii se ridică la aproximativ 700.000 de euro, menţionând că este vorba despre "cea mai mare operaţiune de contrabandă cu arme din ultimii ani la graniţa cu Libanul".

Din punct de vedere tehnic, Israelul este în război cu Libanul. Linia de demarcare dintre cele două ţări este scena unor incidente şi chiar ciocniri sporadice.

Hezbollah, organizaţie cu un vast arsenal militar, este singura facţiune libaneză care nu s-a predat după încheierea războiului civil (1975-1990).

Această mişcare beneficiază de sprijin din partea Iranului.

În 2006, Israel şi Hezbollah au purtat un război soldat cu morţi care a durat 33 de zile. 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy