ISIS dă semne de revigorare în Siria. Aproximativ 10.000 de luptători ar fi pregătiți pentru noi atacuri teroriste

Nicolae Iordan |
Data publicării:
Luptător al Statului Islamic (ISIS)
Luptător al Statului Islamic (ISIS)

Forțele Democratice Siriene (SDF) au făcut publică informația că organizația teroristă ISIS își mobilizează forțele ascunse în toată Siria, numărând aproximativ 10.000 de luptători, pentru a comite noi atacuri teroriste. De la începutul anului curent, organizația teroristă și-a intensificat sensibil operațiile individuale, după regresul înregistrat în anii precedenți.

Purtătorul de cuvânt al SDF, Saymand Ali, a subliniat, în declarațiile de presă difuzate de presa kurdă, că au fost arestat membri ISIS în orașul Hasakah din estul Siriei, subliniind că dovezile și sloganurile sugerează că organizația a reluat operațiile individuale și colective pentru a viza forțele militare, notabili tribali și chiar angajații din Administrația Autonomă.

Purtătorul de cuvânt a subliniat că acest lucru indică faptul că ISIS a început să-și adune rândurile și că organizația teroristă este capabilă să comită noi crime.

Ca răspuns la o întrebare referitoare la numărul de membri ai organizației, oficialul a spus că nu există cifre clare, dar se estimează că în Siria sunt peste 10.000 de luptători ISIS care lucrează sub acoperire.

De asemenea, Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului a avertizat în ultimele zile că ISIS a executat 50 de atacuri în interiorul teritoriului sirian în cursul lunilor ianuarie și februarie, soldate cu uciderea a peste 100 de civili și militari, conform celor raportate de site-ul Shafaq News.

ISIS a fost învinsă în 2019 și a pierdut controlul asupra unor mari părți din zonele pe care le controlase în Siria și Irak. Puterea sa a scăzut la niveluri minime, dar nivelurile politice și militare au continuat să avertizeze asupra posibilității ca organizația să se revigoreze și să revină cu atacuri unilaterale.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel