Iranul susţine că ar fi împiedicat nave ale US Navy să captureze un petrolier în Marea Oman

DefenseRomania Team |
Data publicării:
Nave militare ale marinei Gardienilor Revoluţiei din Iran
Nave militare ale marinei Gardienilor Revoluţiei din Iran

Iranul a anunţat miercuri că a împiedicat o tentativă a US Navy (Forţele Navale ale SUA) de a captura în Marea Oman o navă care transporta petrol iranian, transmite AFP.

Anunţul a fost făcut de televiziunea de stat, care nu precizează data incidentului sau naţionalitatea petrolierului. Statele Unite şi Iranul sunt în conflict mai ales în urma sancţiunilor impuse de Washington.

Potrivit televiziunii, acroşajul s-a făcut în mai multe etape.

'Statele Unite au oprit un tanc care exporta petrol iranian şi i-au transferat încărcătura pe un alt petrolier pe care l-au îndreptat către o destinaţie necunoscută', a relatat televiziunea menţionată.

Într-o a doua etapă, marina Gardienilor Revoluţiei, armata ideologică a Republicii islamice, sprijinită de aviaţia sa, 'a capturat nava', a indicat aceeaşi sursă.

'Forţele americane au încercat din nou să blocheze trecerea petrolierului utilizând mai multe elicoptere şi o navă de război, dar au eşuat încă o dată', a mai spus televiziunea de stat iraniană.

Potrivit televiziunii de stat, 'petrolierul se află acum în apele teritoriale iraniene'.

Sursa nu a precizat dacă nava recuperată de iranieni este cea în care americanii transferaseră petrolul. 

Potrivit agenţiei Reuters, solicitată pentru a oferi clarificări, Flota a cincea a U.S Navy, aflat în prezent în Golful Bahrain, a declarat că a văzut rapoarte mass-media iraniene despre un incident naval, dar în prezent nu are informații de furnizat.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel