Rachetele de înaltă precizie iraniene, pe lista de achiziții a Kremlinului. ”Rusia ar putea deveni și mai dependentă de armele Teheranului”

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:

Iranul intenționează să continue să înarmeze Federația Rusă și dorește să trimită noi rachete balistice și mai multe drone de luptă pentru a fi folosite în războiul Rusiei împotriva Ucrainei, scrie CNN, care citează oficiali occidentali.

Livrarea armelor este urmărită îndeaproape, întrucât va fi primul caz în care Federația Rusă va apela la rachete de înaltă precizie fabricate în Iran, scrie CNN.

„Avem îngrijorări că Rusia ar putea încerca, de asemenea, să dobândească echipamente avansate din Iran, de exemplu rachete sol-sol, pentru a le folosi în Ucraina”, a spus secretarul de presă al Pentagonului, gen. Pat Ryder.

O astfel de cooperare ar putea crește și mai mult dependența statului rus față de armele iraniene, potrivit unui raport al Institutului American pentru Studiul Războiului (ISW).

Analiştii au avertizat că Rusia va continua probabil să atace infrastructura critică a Ucrainei cu rachete şi drone pentru a încerca să compenseze eşecurile din prima linie.

„Rusia a negociat probabil o aprovizionare suplimentară de arme din cauza epuizării stocului său de rachete de croazieră și folosește sisteme fără pilot în Ucraina, în special împotriva infrastructurii critice ucrainene”, se arată în raport.

Descarcă-ți aplicația DefenseRomania. O poți instala de aici:  Android (Magazin Play) sau iOS (App Store).

Cooperarea Rusiei cu Iranul în timpul războiului cu Ucraina este tot mai evidentă

 

În august, au apărut informații potrivit cărora partea iraniană a vândut Rusiei o mie de drone ale sale, deși Iranul a negat acest lucru.

Pe 11 octombrie, președintele Volodimir Zelenski a anunțat că  Federația Rusă a comandat 2.400 de drone kamikaze din Iran. Specialiştii iranieni în folosirea dronelor au ajuns la invadatori .

Reuters a aflat că autorităţile iraniene au convenit ulterior să transfere în Rusia rachete balistice şi mai multe drone. 

Este de remarcat faptul că, de la sfârșitul lunii octombrie, apărătorii Ucrainei au reușit să  elimine peste 300 de drone kamikaze de origine iraniană . 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel