Iranul răspunde SUA. Gărzile Revoluționare nu se tem de război și spun că SUA vor fi ”ușor de învins”

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Garda Revoluţionară iraniană a declarat că nu se teme de un război cu Statele Unite, în contextul creşterii ameninţării unui conflict între cele două state, conform unei declaraţii a conducerii acesteia.

Iranul şi puternica sa organizaţie paramilitară nu doresc un război, dar nici nu se tem de el, a afirmat comandantul Corpului Gărzii Revoluţionare, Hossein Salami, potrivit agenţiei de ştiri ISNA.

Trupele americane vor fi "uşor de învins" a adăugat Salami pentru că, spre deosebire de forţele Gărzii, se tem de moarte.

 

Gărzile Revoluționare nu se tem de moarte

 

Conducerea Gărzii crede că trupele sale nu se tem de moarte pentru că au credinţa musulmană în martiriu. Potrivit acestei credinţe, oricine moare luptând cu necredincioşii are asigurat un loc în paradis.

Luna trecută, Statele Unite au declarat Garda Revoluţionară iraniană drept organizaţie teroristă străină, fiind pentru prima oară când Washingtonul a folosit acest termen pentru a desemna o entitate aparţinând guvernului unui alt stat.

Săptămâna trecută liderului suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, a subliniat că Iranul nu doreşte un război cu SUA, deşi a refuzat să negocieze cu preşedintele american Donald Trump şi a afirmat că ţara sa a ales "calea rezistenţei".

Trump acuză Iranul că urmăreşte în continuare să producă arme nucleare, destabilizând regiunile Orientului Mijlociu şi Golfului şi promovând terorismul. Şeful statului american a insistat pentru negocieri cu Teheranul.

În cursul lunii mai, Iranul a anunţat că se va retrage parţial din pactul nuclear, la exact un an după ce preşedintele Donald Trump a decis să retragă SUA din acest acord şi a introdus sancţiuni economice dure la adresa Teheranului.

CITEȘTE ȘI: Trump amenință Iranul cu distrugerea: „Dacă doresc să lupte, va fi sfârșitul lor"

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel