Iranul promite că 'îi va lovi' pe toți cei implicați în uciderea lui Qassem Soleimani

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Șeful Gărzilor Revoluționare iraniene a amenințat că îi va urmări pe toți cei care au avut un rol în uciderea generalului Qassem Soleimani în timpul unui atac cu drone americane în Irak.

Site-ul Gărzilor Revoluționare l-a citat pe generalul Hossein Salami: „Domnule Trump! Răzbunarea noastră pentru martiriul marelui nostru general va fi evidentă, serioasă și reală”, transmite Military Times  care citează AFP.

Președintele SUA, Donald Trump, a avertizat săptămâna trecută că Washingtonul va răspunde dur la orice încercări iraniene de a se răzbuna pentru moartea generalului Qassem Soleimani. „Dacă ne-au lovit în vreun fel, sub orice formă, o să-i lovim de 1.000 de ori mai tare”, a transmis Donald Trump într-un mesaj postat pe Tweeter.

Avertismentul președintelui a venit ca răspuns la un raport potrivit căruia Iranul intenționează să-l asasineze pe ambasadorul SUA în Africa de Sud drept represalii pentru uciderea lui Soleimani.

Salami a respins raportul privind un complot iranian pentru asasinarea ambasadorului Lana Marks, dar a precizat că Iranul intenționează să răzbune moartea generalului.

„Credeți că am lovi în ambasadori în schimbul fratelui nostru martirizat? Îi vom lovi pe cei care au avut roluri directe și indirecte. Ar trebui să știți că toți cei care au avut rol în eveniment vor fi loviți, iar acesta este un mesaj serios. O să dovedim asta", a mai spus generalul.

Citește și: Comandantul IRGC promite o „răzbunare dură” pentru asasinarea generalului Soleimani

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel