Comandantul IRGC promite o „răzbunare dură” pentru asasinarea generalului Soleimani

Eduard Pascu / 14 aug 2020 / 13:31

Comandantul Corpului Gărzii Revoluției Islamice, generalul maior Hossein Salami, a promis „răzbunare dură” pentru cei responsabili de asasinarea fostului comandant al Forței Quds a IRGC, generalul Qassem Soleimani.

"Inamicii noștri ar trebui să știe că nicăieri nu sunt în siguranță", a spus generalul Salami, joi, în cadrul unei ceremonii care a marcat cea de-a 14-a aniversare a victoriei istorice a Libanului în războiul de 33 de zile din 2006 împotriva Israelului.

„Prin asasinarea lui Hajj Qassem, dușmanii au creat o sursă permanentă de pericol pentru ei înșiși. Mai devreme sau mai târziu, va exista o răzbunare pentru moartea lui și, cu siguranță, va fi dură”, a adăugat el, transmite agenția de propagandă media a IRGC, Tasnim.

Generalul iranian și însoțitorii săi au fost asasinați într-un atac aerian american în apropierea aeroportului Bagdad, pe 3 ianuarie, în timp ce generalul Soleimani se afla în vizită oficială în capitala irakiană.

La sfârșitul lunii iulie, liderul Revoluției Islamice, Ayatollah Seyed Ali Khamenei, a declarat că Iranul nu va uita niciodată asasinarea de către Washington a generalului Soleimani și că va da cu siguranță o „contralovitură” Statelor Unite.

"Republica Islamică Iranul nu va uita niciodată această problemă și va da cu siguranță contralovitură americanilor", a spus Ayatollah Khamenei, într-o întâlnire cu premierul irakian Mustafa al-Kadhimi la Teheran. 

Citește și: Ayatollah Khamenei: Iranul va da o lovitură Americii, ca răspuns la uciderea comandantului Soleimani

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy