Iranul pretinde că deține coduri secrete prin care poate neutraliza dronele RQ-4 ale US Army

Tudor Curtifan / 07 feb 2020 / 19:32

Iranul pretinde că are acces la coduri secrete prin care ar putea neutraliza dronele RQ-4 ale Statelor Unite ale Americii.

Declarația a fost făcută de comandantul Forţelor aerospaţiale din cadrul Gardienilor Revoluţiei, citat de Teheran Times și agenția de presă Xinhua.

Comandantul iranian susține că Teheranul poate neutraliza dronele RQ-4 chiar dacă acestea se află la mii de kilometri de granițele Iranului.

Am obținut accesul la codurile secrete ale dronei RQ-4... Putem neutraliza drona de la o distanță de câteva mii de kilometri”, a declarat Amir Ali Hajizadeh, comandantul Forțelor aerospațiale din cadrul Gardienilor Revoluției.

 

Iranul are o 'afinitate' pentru drona americană RQ-4

 

Generalul iranian a făcut această declarație la un post de televiziune național al Iranului.

Interesant este că premergător declarației lui Hajizadeh, în cursul zilei de ieri, mass-media din Iran a difuzat imagini care arătau ceea ce susține Teheranul că este epava unei drone RQ-4 doborâte în cursul anului trecut în luna iunie. Teheranul a precizat că în acel moment drona a fost doborâtă după ce a intrat în spațiul aerian al Iranului. Drona doborâtă atunci se presupune că ar fi fost lovită cu un sistem de rachete Khordad-3.

Menționăm că Iranul nu a adus nicio dovadă care să susțină afirmația potrivit căreia ar deține coduri secrete și ar putea neutraliza dronele RQ-4 iar US Army nu a avut nicio reacție până la ora publicării acestei informații. 

Și, bineînțeles, se naște întrebarea, dacă Iranul chiar deține astfel de coduri, de ce s-ar lăuda cu acest lucru și nu le-ar folosi fără să înștiințeze partea americană.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy