Iranul pretinde că deține coduri secrete prin care poate neutraliza dronele RQ-4 ale US Army

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:

Iranul pretinde că are acces la coduri secrete prin care ar putea neutraliza dronele RQ-4 ale Statelor Unite ale Americii.

Declarația a fost făcută de comandantul Forţelor aerospaţiale din cadrul Gardienilor Revoluţiei, citat de Teheran Times și agenția de presă Xinhua.

Comandantul iranian susține că Teheranul poate neutraliza dronele RQ-4 chiar dacă acestea se află la mii de kilometri de granițele Iranului.

Am obținut accesul la codurile secrete ale dronei RQ-4... Putem neutraliza drona de la o distanță de câteva mii de kilometri”, a declarat Amir Ali Hajizadeh, comandantul Forțelor aerospațiale din cadrul Gardienilor Revoluției.

 

Iranul are o 'afinitate' pentru drona americană RQ-4

 

Generalul iranian a făcut această declarație la un post de televiziune național al Iranului.

Interesant este că premergător declarației lui Hajizadeh, în cursul zilei de ieri, mass-media din Iran a difuzat imagini care arătau ceea ce susține Teheranul că este epava unei drone RQ-4 doborâte în cursul anului trecut în luna iunie. Teheranul a precizat că în acel moment drona a fost doborâtă după ce a intrat în spațiul aerian al Iranului. Drona doborâtă atunci se presupune că ar fi fost lovită cu un sistem de rachete Khordad-3.

Menționăm că Iranul nu a adus nicio dovadă care să susțină afirmația potrivit căreia ar deține coduri secrete și ar putea neutraliza dronele RQ-4 iar US Army nu a avut nicio reacție până la ora publicării acestei informații. 

Și, bineînțeles, se naște întrebarea, dacă Iranul chiar deține astfel de coduri, de ce s-ar lăuda cu acest lucru și nu le-ar folosi fără să înștiințeze partea americană.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel