Iranul începe producția primei drone echipată cu motor cu reacție

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Comandantul armatei armate iraniene, Hossein Khanzadi, a declarat că prima dronă de luptă echipată cu motoare cu reacție denumită „Sejjil” a fost proiectată de experți militari interni și este planificată să fie construită în curând, transmite agenția Tasnim.

Amiralul Hossein Khanzadi a spus că drona de luptă folosește două motoare care îi permit să atingă o viteză de 1.000 km/h și poate transporta rachete care au raza de acțiune de 100 de kilometri.

El a menționat că prototipul, construit la jumătate din varianta finală, a fost testat cu succes la ministerul iranian al Apărării. Amiralul Khanzadi a mai spus că Sejjil poate fi lansat de pe nave și recuperat cu ajutorul unei parașute.

Experții și tehnicienii militari iranieni au făcut, în ultimii ani, mari progrese în fabricarea unei game largi de echipamente autohtone, făcând forțele armate să fie complet echipate în sfera armelor.

Oficialii iranieni au subliniat în mod repetat că țara nu va ezita să-și consolideze capacitățile militare, care sunt destinate în întregime apărării și nu vor fi niciodată supuse negocierilor.

Vezi și: Comandantul Marinei Iranului a anunțat că mai multe nave se vor deplasa în orașul port Sankt Petersburg 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel