Comandantul Marinei Iranului a anunțat că mai multe nave se vor deplasa în orașul port Sankt Petersburg

Eduard Pascu |
Data publicării:

Într-un interviu acordat agenției Tasnim, amiralul Hossein Khanzadi a spus că o flotă navală iraniană se va deplasa la Sankt Petersburg pentru a participa la Zilei Marinei Rusiei.

Amiralul Hossein Khanzadi a spus că flota iraniană va parcurge peste 12.000 de mile marine pentru a ajunge în portul rus și va fi stabilit un nou record prin traversarea strâmtorilor Bab al-Mandab, Canalul Suez, Strâmtoarea Gibraltarului, Oceanul Atlantic, Strâmtoarea Dover și Golful Finlandei.

Comandantul a mai declarat referitor la construcția submarinelor Fateh-2 și Fateh-3 că sunt în stadiu avansat. El a menționat, de asemenea, că a patra generație a submarinului clasei Fateh va fi echipată cu tehnologii mult mai avansate decât modelele anterioare.

Referindu-se la un proiect de modificare și modernizare a distrugătorului „Damavand”, amiralul Khanzadi a spus că noul model va avea două săli de motoare și patru motoare, radare cu patru dimensiuni statice, precum și un sistem de lansare verticală pentru tragerea rachetelor.

El a spus că noul sistem de lansare va permite distrugătorului Damavand să transporte mai multe rachete stocate sub puntea sa și să lovească lansatoarele de rachete ostile sau să intercepteze rachetele de croazieră cu rachete de rază medie de acțiune.

 

Navă pe pernă de aer

 

Comandantul a dezvăluit, de asemenea, planurile pentru producerea nave pe pernă de aer, spunând că aceasta poate fi lansată automat din navele de război și poate efectua misiuni de patrulare. Acesta a spus că cel mai probabil acest vehicul va intra în dotarea noii nave din proiectul "Piroozan".

Nava pe pernă de aer va fi echipată cu două elice și va avea o amprentă radar mai mică și o înălțime mai mică decât modelele actuale, dar cu aceeași greutate și aceeași capacitate, a spus el. Aceasta va fi echipată cu lansatoare de rachete, sonare și torpile, a mai adăugat comandantul.

Experții și tehnicienii militari iranieni au făcut, în ultimii ani, progrese mari în fabricarea unei game largi de echipamente militare autohtone, făcând forțele armate să fie bine echipate.

Într-o întâlnire cu comandanții Marinei din noiembrie 2018, liderul Revoluției Islamice Ayatollah Seyed Ali Khamenei a lăudat ca fiind „mari și fabuloase” progresele pe care forțele militare iraniene, în special, le-au făcut de la victoria Revoluției Islamice din 1979, spunând că succesul armatei în aducerea în serviciu a navelor cu domiciliu, cum ar fi distrugătorul Sahand sau submarinele Fateh și Qadir.

Vezi și: Un submarin iranian Ghadir a testat o rachetă de croazieră - VIDEO

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel