Iranul, despre zborul bombardierelor B-52 Stratofortress: Fără valoare operațională

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Șeful Statului Major al Forțelor Armate Iraniene a declarat că mișcarea SUA de a efectua zboruri cu bombardierele B-52 peste Orientul Mijlociu este lipsită de valoare din punct de vedere operațional, avertizând „inamicii” că Teheranul este pregătit să combată orice amenințare.

Întrebat de reporteri cu privire la mișcarea Comandamentului Central SUA de a efectua zboruri cu bombardiere B-52 Stratofortress în regiune, generalul-maior Mohammad Hossein Baqeri a declarat, cu ocazia unei conferințe de presă de la Teheran, că acele zboruri nu au valoare operațională, transmite agenția Tasnim.

Comandantul a mai spus că decizia SUA de a trimite un grup de luptă condus de un portavion, elicoptere și submarinul USS Georgia în Golful Persic, la 1.000 de kilometri distanță de coastele iraniene, arată că „inamicul” se teme de puterea de apărare a Republicii Islamice.

„Puterea de descurajare a Iranului i-a împiedicat pe inamici să se abțină de la orice acțiune”, a subliniat generalul-maior Baqeri, avertizând că forțele armate iraniene sunt pregătite să răspundă oricărei amenințări.

El a mai menționat că forțele militare iraniene au organizat cel puțin 10 exerciții militare în ultimele trei săptămâni atât la sol, cât și aerian și maritim pentru a-și demonstra capabilitatea de a proteja securitatea și interesele naționale ale țării.

Citește și: Bombardiere B-52 Stratofortress au zburat peste Israel spre Golful Persic

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel