Bombardiere B-52 Stratofortress au zburat peste Israel spre Golful Persic

Eduard Pascu |
Data publicării:

Bombardiere americane au zburat peste spațiul aerian israelian pentru a cincea oară în două luni, ca parte a demonstrației de forță împotriva Iranului.

Două bombardiere americane Boeing B-52 Stratofortress au fost văzute duminică zburând peste spațiul aerian israelian spre Golful Persic, potrivit cotidianului israelian Yedioth Ahronoth, transmite Anadolu.

„Este a cincea oară în ultimele luni când avioane americane Boeing B-52 Stratofortress au fost văzute trecând în zonă”, a spus ziarul, fără a oferi mai multe detalii.

Pe 7 ianuarie, ziarul a anunțat că două bombardiere B-52 capabile să transporte bombe nucleare însoțite de avioane americane F-16 au zburat peste Israel pentru a patra oară în două luni.

O zi mai târziu, Ministerul Apărării din Arabia Saudită a prezentat imagini video care arătau Forțele Aeriene Regale din Arabia Saudită și Forțele Aeriene ale SUA efectuând un exercițiu comun cu avioane de luptă saudite F-15 și avioane americane B-52 și F-16.

Luna trecută, două bombardiere B-52 au zburat peste spațiul aerian israelian ca parte a unei demonstrații de forță împotriva Iranului, pentru a treia oară în doar o lună și jumătate.

Tensiunea între SUA și Iran a crescut după asasinarea la Teheran, în luna noiembrie, a omului de știință și coordonator al programului nuclear iranian, Mohsen Fakhrizadeh. Președintele iranian Hassan Rouhani a acuzat Israelul că l-a ucis pe omul de știință și a promis „puternice represalii”.

Citește și: Iranul avertizează țările din Golful Persic care fac „greșeala strategică” de a permite prezența SUA

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel