Iranul anunță că dezvoltă rachete de croazieră cu rază lungă de acțiune

Eduard Pascu / 21 aug 2020 / 15:42

Ministrul Apărării din Iran a declarat că Teheran dezvoltă o rachetă de croazieră cu rază lungă de acțiune.

Vineri, generalul de brigadă Amir Hatami, Ministrul Apărării din Iran, a declarat că rachetele de croazieră sol-aer sunt în curs de testare. De asemenea se lucrează la o rachetă, cu aceleași performanțe pentru armarea aeronavelor, a mai adăugat ministrul, transmite Tasnim.

Generalul a declarat că Ministerul Apărării a prezentat deja rachetele de croazieră „Hoveizeh” și „Soumar” cu o rază de acțiune de aproximativ 1.400 de kilometri. Potrivit lui Hatami, Iranul a urcat de la locul 23 la poziția 14 în clasamentul mondial al celor mai puternice forțe militare.

Joi, Iranul a dezvăluit două noi tipuri noi de rachete cu rază lungă de acțiune, numite după fostul comandant al Forței Quds IRGC, generalul Qassem Soleimani și  după fostul comandant al unităților populare de mobilizare din Irak, Abu Mahdi al-Muhandis, ambii uciși în luna ianuarie în urma unui bombardament SUA.

Prima rachetă balistică numită „Martyr Hajj Qassem Soleimani” are o rază de acțiune de aproape 1.400 de kilometri, în timp ce cea de-a doua „Martyr Abu Mahdi al-Muhandis” este o rachetă de croazieră de 1.000 de kilometri.

Citește și: SUA resping acuzele 'înfiorătoare' cu privire la operațiunea militară în care a fost asasinat Soleimani

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy