Iranul a testat noi rachete cu rază lungă de acțiune

Eduard Pascu |
Data publicării:

Marina iraniană a efectuat joi dimineață mai multe teste cu rachete de croazieră cu rază lungă și scurtă, în Marea Oman și în zona de nord a Oceanului Indian.

Rachetele, fabricate indigen, au fost folosite într-un exercițiu militar în zona de nord a Oceanului Indian pentru a atinge ținte aflate la o distanță de 280 de kilometri, conform armatei iraniene, citată de agenția Tasnim.

În cadrul exercițiului, denumit "Ramadan Martyrs”, Marina a testat noi tipuri de rachete de croazieră cu rază scurtă și lungă fabricate de Ministerul Apărării din Iran.

Rachetele navale cu rază lungă de acțiune au atins țintele aflate la o distanță de 280 de kilometri, dar raza noilor rachete poate fi extinsă, mai spune Ministerul Apărării.

Conform sursei citate, o varietate de rachete au fost lansate simultan de la lansatoarele de pe coastă și de pe puntea navelor și au lovit cu succes țintele.

Exercițiul de joi a avut loc la 40 de zile după incidentul în care a fost implicată nava Konarak. Pe 10 mai, în cadrul unui exercițiu în largul coastelor Jask și Chabahar, din Marea Oman, 19 militari și-au pierdut viața și alți 15 au fost răniți, după ce o rachetă de croazieră a lovit nava.

Citește și: Raport ONU: Arme confiscate de SUA şi rachete folosite în atacuri împotriva Arabiei Saudite erau de "origine iraniană"

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel