Iranul a testat noi rachete cu rază lungă de acțiune

Eduard Pascu / 18 iun 2020 / 13:01

Marina iraniană a efectuat joi dimineață mai multe teste cu rachete de croazieră cu rază lungă și scurtă, în Marea Oman și în zona de nord a Oceanului Indian.

Rachetele, fabricate indigen, au fost folosite într-un exercițiu militar în zona de nord a Oceanului Indian pentru a atinge ținte aflate la o distanță de 280 de kilometri, conform armatei iraniene, citată de agenția Tasnim.

În cadrul exercițiului, denumit "Ramadan Martyrs”, Marina a testat noi tipuri de rachete de croazieră cu rază scurtă și lungă fabricate de Ministerul Apărării din Iran.

Rachetele navale cu rază lungă de acțiune au atins țintele aflate la o distanță de 280 de kilometri, dar raza noilor rachete poate fi extinsă, mai spune Ministerul Apărării.

Conform sursei citate, o varietate de rachete au fost lansate simultan de la lansatoarele de pe coastă și de pe puntea navelor și au lovit cu succes țintele.

Exercițiul de joi a avut loc la 40 de zile după incidentul în care a fost implicată nava Konarak. Pe 10 mai, în cadrul unui exercițiu în largul coastelor Jask și Chabahar, din Marea Oman, 19 militari și-au pierdut viața și alți 15 au fost răniți, după ce o rachetă de croazieră a lovit nava.

Citește și: Raport ONU: Arme confiscate de SUA şi rachete folosite în atacuri împotriva Arabiei Saudite erau de "origine iraniană"

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy