Iranul a început exercițiile comune cu Rusia și China

Eduard Pascu |
Data publicării:

Iranul, Rusia și China și-au început exercitiile navale comune în apele de nord ale Oceanului Indian, a anunțat comandantul adjunct al Marinei Iraniene, transmite agenția Tasnim.

Într-o conferință de presă, amiralul Gholamreza Tahani a declarat că partea de nord a Oceanului Indian este o regiune extrem de sigură, adăugând că securitatea durabilă a fost stabilită de forțele armate iraniene.

„Aceasta (stabilirea securității) este o responsabilitate pe care o avem față de țară, regiune și lume și, în conformitate cu aceste responsabilități foarte importante, exercițiile militare trilaterale al Iranului, Rusiei și Chinei încep astăzi în Oceanul Indian de nord... ," a adăugat amiralul.

Tahani, care este și purtătorul de cuvânt al exercițiilor navale Iran-Rusia-China, a declarat că scopul acestui exercițiu este consolidarea securității în regiune.
"De la victoria Revoluției Islamice, este prima dată când Republica Islamică Iran organizează un exercițiu combinat cu cele două mari puteri navale ale lumii la un asemenea nivel", a afirmat el.

El a continuat să spună că exercițiul de război va începe cu navigarea în flotile, formate din navele celor trei țări, din portul Chabahar din Iran.

 

Exercițiu sub nasul americanilor

 

 

Miercuri, generalul de brigadă Abolfazl Shekarchi, purtătorul de cuvânt al Forțelor Armate Iraniene, a declarat că evenimentul este menit să promoveze securitatea comerțului internațional în regiunile strategice, adăugând că schimbul de experiență în operațiunile de salvare maritimă ar trebui să fie urmărit și în cadrul acestor exerciții.

Joi, purtătorul de cuvânt al Ministerului Chinez al Apărării, Wu Qian, a anunțat că distrugătorul cu rachete ghidate din Xining va participa la exerciții, iar Rusia a trimis trei nave.

Exercițiile au loc pe fondul tensiunilor crescute între Iran și SUA, după ce Republica Islamică a doborât o dronă spion americană iar rafinării importante din Arabia Saudită au fost bombardate. 

Vezi și: China își continuă expansiunea. Ce se ascunde în spatele manevrelor militare ale Chinei, Rusiei și Iranului

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel