Iranienii aveau drone desfășurate în regiunea strâmtorii Ormuz

DefenseRomania Team / 19 iul 2019 / 10:47

Informațiile trunchiate venite pe diferite surse nu pot confirma drona cărui stat a fost doborâtă de nava USS Boxer. Americanii afirmă că drona era iraniană în timp ce iranienii afirmă că americanii și-au doborât propria dronă.

Pe 17 iulie, cu doar o zi înainte ca un vehicul fără pilot să fie doborât în strâmtoarea Ormuz, Armata Forțelor Terestre din Armata Republicii Islamice Iran (IRIAGF) a anunțat că a desfășurat trei vehicule aeriene fără pilot (Mohamed-6).

Mass-media iraniană care l-a citat pe generalul de brigadă Shahram Hassannejad, comandantul unității UAV din IRIAGF, a transmis că aeronava va fi utilizată pentru a identifica și a distruge amenințările la frontierele țării.

(w670) generalul

Armata a prezentat fotografii în care pot fi observate cel puțin un UAV Mohajer-6 desfășurat într-un aeroport neidentificat despre care s-a spus că se află în nord-estul Iranului. Prezența în fotografii a unei clădiri incomplete, cu un cadru albastru, a indicat că au fost efectuate la nord de Gonabad, în provincia Razavi Khorasan, la 170 km de granița cu Afganistanul.

Prezentat în aprilie 2016, Mohajer-6 este primul UAV din seria Mohajer care are șasiu pe roți. În februarie 2018 s-a anunțat că a intrat în producția de serie pentru Corpul Gărzilor Revoluției Islamice (IRGC).

Vezi și: Războiul dronelor. Iranul spune că americanii și-au ”doborât din greșeală” propria dronă

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy