Iran, program balistic. Parly: Este o amenințare

Ana Ionescu / 02 oct 2018 / 17:41

Programul balistic nuclear al Iranului, la fel ca influenţa acestei ţări în regiunea Orientului Mijlociu reprezintă o ameninţare majoră, a declarat marţi ministrul apărării francez, Florence Parly, în cadrul unei întrevederi cu şeful Pentagonului, Jim Mattis, informează Reuters şi media franceze.

'La fel ca preşedintele (Donald) Trump, considerăm că activitatea balistică a Iranului reprezintă o ameninţare. La fel ca preşedintele Trump, considerăm că influenţa Iranului în întreaga regiune este o problemă de preocupare majoră', a declarat Florence Parly.

'Aceste subiecte ar trebui discutate cu Iranul, dar trebuie făcut în aşa fel încât să nu fie pusă sub semnul întrebării respectarea de către Iran a acordului nuclear de la Viena' din 2015, a adăugat Florence Parly, a cărei ţară, spre deosebire de SUA, doreşte menţinerea acestui document încheiat între marile puteri şi Teheran. Preşedintele Donald Trump a retras în luna mai Statele Unite din acest acord şi a reinstituit o parte din sancţiunile ridicate după semnarea respectivului document.

Aflat într-o vizită marţi la Paris, secretarul american al apărării, Jim Mattis, a fost primit de preşedintele francez Emmanuel Macron şi a avut o întâlnire cu Florence Parly, urmând să se deplaseze la Bruxelles, unde va participa până joi la reuniunea miniştrilor apărării din ţările NATO.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy