Iran: Ayatollahul Ali Khamenei se teme că problemele economice se vor agrava dacă virusul se va propaga necontrolat

Darius Muresan |
Data publicării:
ayatollahul Ali Khamenei, ghidul suprem iranian
ayatollahul Ali Khamenei, ghidul suprem iranian

Ghidul suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, a avertizat sâmbătă că problemele economice ale ţării se vor agrava dacă noul tip de coronavirus se va propaga într-un mod necontrolat, deplângând faptul că eforturile iniţiale pentru stăvilirea epidemiei s-au diminuat, informează AFP.

Republica Islamică, ce a înregistrat oficial primele sale cazuri de COVID-19 în februarie, este una dintre ţările cele mai afectate din Orientul Mijlociu de această pandemie.

Autorităţile au anulat evenimentele publice şi au închis şcolile şi comerţul neesenţial în martie, înainte de a ridica progresiv restricţiile începând din aprilie, în încercarea de a relansa economia ţării, deja sufocată de sancţiunile americane.

"A spune că trebuie făcut ceva pentru a evita problemele economice cauzate de coronavirus este corect. Însă în caz de neglijenţă şi de propagare importantă a bolii, problemele economice se vor agrava de asemenea", a declarat ayatollahul Khamenei în timpul unei reuniuni prin conferinţă video cu responsabili judiciari.

Problemele economice ale Iranului s-au agravat din 2018, după retragerea unilaterală a SUA, în mai, din acordul asupra programului nuclear iranian şi reimpunerea de sancţiuni americane împotriva Teheranului.

"Sacrificiul personalului medical, eforturile grupurilor de voluntari şi cooperarea globală a populaţiei au făcut ca Iranul să fie una dintre ţările care au reuşit cel mai bine" să controleze epidemia, a spus Khamenei, citat de Agerpres. "Însă aceasta a fost la început, iar acum, din nefericire, această tentativă şi aceste eforturi s-au diminuat din partea unor persoane şi autorităţi", a deplâns el.

Ministerul iranian al Sănătăţii a anunţat 2.456 de noi cazuri de COVID-19 în ultimele 24 de ore, ceea ce a majorat la 220.180 numărul total de contaminări. De asemenea, virusul a provocat alte 125 de decese în aceeaşi perioadă, majorând numărul total al victimelor la 10.364.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel