Iran are în plan găzduirea unui summit cu Rusia și Turcia

 purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe iranian, Bahram Qasemi
purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe iranian, Bahram Qasemi

Iran plănuiește pregătirea unui summit cu privire la situația Siriei.

Iranul plănuieşte să găzduiască un summit tripartit despre Siria la începutul lunii septembrie cu preşedinţii Rusiei şi Turciei, a anunţat luni Ministerul de Externe iranian, potrivit dpa.

"Va fi un summit important", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Bahram Ghassemi, pentru agenţia iraniană de ştiri Tasnim, fără a oferi informaţii suplimentare.

"Putem cu siguranţă să ne reducem activităţile"

Ghassemi a precizat că va anunţa data exactă a summitului în curând.

Iranul, alături de Rusia şi de miliţia şiită Hezbollah din Liban, este unul dintre principalii susţinători ai preşedintelui sirian Bashar al-Assad în conflictul civil din Siria.

Deşi nu este clar care ar putea fi viitorul rol al Iranului în Siria, Ghassemi nu a exclus o retragere deplină din această ţară.

"Imediat ce vom vedea că Siria se apropie de stabilitate, putem cu siguranţă să ne reducem activităţile de consiliere militară sau să ne retragem cu totul", a spus purtătorul de cuvânt anterior în această lună. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel