Iran, rachete. Preşedintele Rouhani: Nu vom reduce capacităţile

Mihai Ciobanu |
Data publicării:
Racheta
Racheta

Iranul îşi va creşte 'zi după zi capacităţile defensive', a declarat sâmbătă preşedintele iranian Hassan Rouhani, cu ocazia unei defilări militare la Teheran.

'Nu ne vom reduce niciodată capacităţile defensive (...) le vom spori zi după zi', a afirmat Rouhani, prezidând evenimentul, transmite AFP. 'Faptul că sunteţi furioşi pe rachetele noastre arată că sunt armele noastre cele mai eficace', a adăugat el. 'Datorită a ceea ce aţi spus voi, cunoaştem acum valoarea rachetelor noastre', a mai spus Rouhani. 

22 septembrie, Ziua naţională a forţelor armate iraniene

Preşedintele a făcut aceste declaraţii cu ocazia Zilei naţionale a forţelor armate iraniene, care marchează pe 22 septembrie declanşarea de către Bagdad a războiului cu Iranul (1980-1988). În discursul său, Rouhani a făcut o paralelă între situaţia din acea epocă şi conjunctura actuală, precum şi între fostul dictator irakian Saddam Hussein şi preşedintele american Donald Trump. 

La fel cum Saddam Hussein a rupt acordul din 1975 care delimita o parte a frontierei între Irak şi Iran, pentru a intra în război împotriva Republicii Islamice, Trump a denunţat unilateral acordul nuclear din 2015 cu marile puteri pentru a lansa un 'război psihologic' contra Iranului, a mai spus Rouhani. Făcând referire la eşecul planurilor lui Saddam Hussein împotriva Iranului în timpul a ceea ce iranienii numesc 'războiul impus' sau 'apărarea sfântă', preşedintele a prezis că 'ceea ce i s-a întâmplat lui Saddam li se vor întâmpla Statelor Unite' de această dată.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel