Iran, rachete. Preşedintele Rouhani: Nu vom reduce capacităţile

Mihai Ciobanu / 22 sep 2018 / 09:49
Racheta
Racheta

Iranul îşi va creşte 'zi după zi capacităţile defensive', a declarat sâmbătă preşedintele iranian Hassan Rouhani, cu ocazia unei defilări militare la Teheran.

'Nu ne vom reduce niciodată capacităţile defensive (...) le vom spori zi după zi', a afirmat Rouhani, prezidând evenimentul, transmite AFP. 'Faptul că sunteţi furioşi pe rachetele noastre arată că sunt armele noastre cele mai eficace', a adăugat el. 'Datorită a ceea ce aţi spus voi, cunoaştem acum valoarea rachetelor noastre', a mai spus Rouhani. 

22 septembrie, Ziua naţională a forţelor armate iraniene

Preşedintele a făcut aceste declaraţii cu ocazia Zilei naţionale a forţelor armate iraniene, care marchează pe 22 septembrie declanşarea de către Bagdad a războiului cu Iranul (1980-1988). În discursul său, Rouhani a făcut o paralelă între situaţia din acea epocă şi conjunctura actuală, precum şi între fostul dictator irakian Saddam Hussein şi preşedintele american Donald Trump. 

La fel cum Saddam Hussein a rupt acordul din 1975 care delimita o parte a frontierei între Irak şi Iran, pentru a intra în război împotriva Republicii Islamice, Trump a denunţat unilateral acordul nuclear din 2015 cu marile puteri pentru a lansa un 'război psihologic' contra Iranului, a mai spus Rouhani. Făcând referire la eşecul planurilor lui Saddam Hussein împotriva Iranului în timpul a ceea ce iranienii numesc 'războiul impus' sau 'apărarea sfântă', preşedintele a prezis că 'ceea ce i s-a întâmplat lui Saddam li se vor întâmpla Statelor Unite' de această dată.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy