Irakul doreşte o prezenţă militară americană continuă pe teritoriul său

Eduard Pascu |
Data publicării:
Generalul Kenneth McKenzie
Generalul Kenneth McKenzie

În pofida reducerii prezenţei militare a SUA în Irak, Bagdadul doreşte menţinerea în continuare a forţelor americane pentru a lupta împotriva grupării Stat Islamic, a declarat joi şeful comandamentului militar american în Orientul Mijlociu, generalul Kenneth McKenzie, relatează AFP.

Prezenţa continuă a armatei americane în Irak a permis reducerea cu succes a activităţilor Iranului şi ale grupării Stat Islamic (SI), a dat asigurări generalul Kenneth McKenzie în cadrul uni conferinţe online a comitetului naţional privind relaţiile americano-arabe, transmite Agerpres.

Armata iraniană şi-a redus recent atacurile în speranţa că guvernul irakian ''ne cere să părăsim Irakul'', a precizat oficialul american. Totuşi, Bagdadul ''a indicat clar disponibilitatea de a-şi menţine parteneriatul cu Statele Unite şi coaliţia militară internaţională pentru a continua lupta noastră împotriva ultimelor elemente ale SI'', a adăugat el.

Gruparea Stat Islamic are încă aproximativ 10.000 de adepţi în regiunea Irakului şi a Siriei şi rămâne o ameninţare reală, a menţionat de asemenea Kenneth McKenzie.

Preşedintele în exercițiu al SUA, Donald Trump, a ordonat reducerea efectivelor militare americane din Afganistan şi Irak până la jumătatea lunii ianuarie, a anunțat Christopher Miller, secretarul interimar al Apărării.

Numărul forțelor americane din Afganistan va fi redus de la 4.500 la 2.500 înainte ca Trump să-și încheie mandatul, iar în Irak, efectivele vor fi reduse de la 3.000 la 2.500.

Trump amenința că va retrage complet aceste forțe până la Crăciun, potrivit Reuters.

Citește și: Generalul Frank McKenzie va fi noul comandant al operațiunilor SUA în Orientul Mijlociu

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel