Generalul Frank McKenzie va fi noul comandant al operațiunilor SUA în Orientul Mijlociu

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Generalul Frank McKenzie
Generalul Frank McKenzie

Generalul Kenneth "Frank" McKenzie a preluat joi în mod oficial conducerea operaţiunilor Pentagonului în Orientul Mijlociu, regiune în care Statele Unite sunt angajate militar în două conflicte - Siria şi Afganistan -, transmite joi AFP.

În cursul unei ceremonii prezidate de ministrul american interimar al apărării Patrick Shanahan, generalul McKenzie, care provine din corpul de marină al armatei, s-a angajat "să continue activitatea remarcabilă realizată" de predecesorul său, generalul Joseph Votel, care trece în rezervă.

La rândul său, generalul Votel a subliniat că deşi gruparea Stat Islamic şi-a pierdut califatul iar negocierile de pace cu talibanii par să progreseze, prezenţa militară americană în Siria şi Afganistan rămâne necesară.

"Este timpul să încheiem aceste conflicte", a declarat Votel. "Nu se va întâmpla atât de repede pe cât îşi doreşte toată lumea, dar este posibil dacă ne menţinem obiectivele şi interesele în atenţie, dacă avem încredere în partenerii noştri şi dacă asigurăm mijloace forţelor noastre", a estimat generalul Votel.

 

Cine este generalul Frank McKenzie

 

Frank McKenzie, în vârstă de 62 de ani, a ocupat până în acest moment o funcţie de conducere în cadrul statului-major al armatei americane.

Generalul McKenzie este un bun cunoscător al Afganistanului, unde a fost dislocat de două ori, şi a luptat, de asemenea, în Irak. La începutul lunii decembrie, în cadrul unei audieri în Congresul american pentru confirmarea numirii sale, el şi-a manifestat îngrijorarea în privinţa unei retrageri militare premature din Afganistan.

Cu acea ocazie, McKenzie a avertizat că deşi forţele afgane au preluat controlul la începutul anului 2015 de la trupele NATO pentru a asigura securitatea în lupta împotriva talibanilor, "dacă ne grăbim să plecăm acum, nu cred că acestea ar fi capabile să îşi apere ţara".

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel