Irakul acuză Iranul de ”încălcarea suveranității” în atacul împotriva SUA. Ambasadorul iranian va fi convocat

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Administraţia de la Bagdad îl va convoca pe ambasadorul Iranului pentru a-i transmite o notă de protest faţă de bombardamentele iraniene care au vizat baze irakiene în care sunt staţionaţi militari americani, informează site-ul cotidianului Le Figaro, citat de Mediafax.

"Irakul este o ţară independentă şi nu vom permite să devină un câmp de bătălie", a comunicat Ministerul de Exterene de la Bagdad. "Este vorba de o încălcare a suveranităţii", a precizat Ministerul irakian de Externe.

Iranul a lansat miercuri dimineaţă 22 de rachete care au vizat baze din Irak în care sunt staţionaţi militari americani. Atacul vine ca un răspuns la asasinarea generalului Qassim Soleimani într-o operațiune americană în Irak.

Contrar surselor iraniene, atacul un a produs pagube majore în bazele militare americane iar niciun soldat american nu a fost ucis sau rănit.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel