Iohannis: Vom lucra pentru ca Alianța să devină și mai puternică. România susține implicarea NATO în Orient

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:

Președintele Klaus Iohannis a declarat la întâlnirea cu șefii misiunilor diplomatice acreditați la București că NATO este "o alianţă militară de succes", iar România va lucra pentru ca Organizaţia să fie "şi mai puternică".

"În actualul context internaţional confruntat cu riscuri, provocări şi ameninţări mai vechi şi mai noi, nevoia unei Alianţe Nord-Atlantice puternice, unite şi eficiente este mai mare decât oricând. NATO este o alianţă militară de succes şi vom continua să lucrăm foarte strâns, împreună cu ceilalţi aliaţi, pentru ca ea să fie şi mai puternică", a spus şeful statului, la Palatul Cotroceni.

El a vorbit şi de angajamentul României de alocare a 2% din PIB pentru Apărare. "Vom continua pentru consolidarea posturii de apărare şi descurajare, mai ales pe flancul estic", a evidenţiat Iohannis.

Totodată, acesta a arătat că România susţine o "implicare sporită a NATO în Orientul Mijlociu".

"În acelaşi timp, fără a fi afectat efortul aliat la Marea Neagră, România va susţine o implicare sporită a NATO în Orientul Mijlociu şi în combaterea terorismului", a menţionat Klaus Iohannis. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel