Iohannis: Suplimentarea prezenţei militare americane va avea un rol benefic pentru România

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că suplimentarea prezenţei militare americane va avea un rol benefic pentru România, dar şi pentru securitatea întregii regiuni. Preşedintele Klaus Iohannis participă, miercuri şi joi, la Summitul NATO de la Madrid.

,,Anunţul preşedintelui Biden referitor la prezenţa suplimentară americană în România, prin dislocarea unui Comandament la nivel de brigadă de luptă în ţara noastră, exprimă încă o dată soliditatea Parteneriatului nostru Strategic cu Statele Unite ale Americii. Suplimentarea prezenţei americane, pe care am susţinut-o constant, va avea un rol benefic pentru România, dar şi pentru securitatea întregii regiunii", a spus şeful statului în marja participării la Summitul NATO de la Madrid, relateaza Agerpres.

 

Grupul de luptă poate fi crescut la nivel de brigadă, dacă situaţia o va impune

Klaus Iohannis a anunţat, miercuri, că grupul de luptă aliat din România va putea fi crescut la nivel de brigadă, dacă situaţia o va impune.

,,Grupul de luptă poate fi crescut la nivel de brigadă, dacă situaţia o va impune", a spus Klaus Iohannis la Summitul NATO de la Madrid.

 

SUA îşi vor consolida poziţiile militare în regiunea baltică şi în şase state europene, între care şi România

 

SUA 'îşi vor consolida poziţiile militare în Europa' pentru ca NATO să poată 'răspunde la ameninţările venite din toate direcţiile şi în toate domeniile: terestru, aerian şi maritim', a declarat miercuri preşedintele american Joe Biden la summitul Alianţei Nord-Atlantice care are loc la Madrid, potrivit AFP şi EFE.

În cadrul acestui summit 'istoric' al Alianţei, potrivit lui, el a anunţat o consolidare a prezenţei militare şi a capacităţilor americane în Spania, Polonia, România, în statele baltice (Estonia, Letonia şi Lituania), în Marea Britanie, Germania şi Italia.

'Suntem la întâlnire' şi 'demonstrăm că NATO este mai necesară ca oricând', a declarat preşedintele americane, alături de secretarul general al Organizaţiei, Jens Stoltenberg.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel