Iohannis, după întrevederea cu Trump: România și-a arătat disponibilitatea de a găzdui mai multe trupe SUA

Tudor Curtifan / 20 aug 2019 / 23:33

Președintele Klaus Iohannis a menționat că a abordat în cadrul vizitei pe care a efectuat-o în Statele Unite subiectul unei prezențe mai mare a trupelor americane pe teritoriul României.

Klaus Iohannis a avut o întrevedere de aproximativ 30 de minute azi cu președintele Donald Trump, în Biroul Oval, întrevedere în cadrul căreia cei doi au discutat și despre prezența trupelor americane în țara noastră.

Președintele României nu s-a ferit să precizeze că i-a arătat lui Donald Trump disponibilitatea ca România să găzduiască mai multe trupe SUA.

„Am discutat această chestiune. Am adus-o în discuție și am arătat disponibilitatea României de a găzdui contingente mai mari americane. Președintele Trump a fost foarte deschis. Am rămas cu Secretarul Apărării și am continuat această discuție tehnică pentru a vedea foarte concret unde se poate realiza așa ceva. 

Nu avem nevoie generic de o mărire a numărului ci vrem să avem mai mulți militari de exemplu în Brigada Multinațională, în comandamentul regional pe care dorim să îl dezvoltăm, în poliția aeriană etc. Cu siguranță vom mai discuta cu proxima ocazie. 

Este foarte interesat (n.r. - Donald Trump) iar tema va fi urmărită în continuare și aprofundată de Secretarul Apărării”, a declarat președintele Klaus Iohannis, într-o conferință de presă, după întrevederea cu Donald Trump de la Casa Albă.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy