Iohannis a convocat CSAT-ul pe fondul escaladării războiului provocat de Rusia în Ucraina

Klaus Iohannis, în vizită la Baza Aeriană de la Mihail Kogălniceanu, sursă foto: Administrația Prezidențială
Klaus Iohannis, în vizită la Baza Aeriană de la Mihail Kogălniceanu, sursă foto: Administrația Prezidențială

Preşedintele Klaus Iohannis a convocat, pe 25 octombrie, la Palatul Cotroceni, şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT), a informat Administraţia Prezidenţială.

Potrivit sursei citate, pe ordinea de zi a şedinţei sunt incluse subiecte referitoare la situaţia de securitate în contextul agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei - implicaţii pentru România şi îmbunătăţirea rezilienţei energetice a ţării pentru asigurarea securităţii în domeniu prin adaptarea operativă şi dezvoltarea de noi capacităţi de producţie energetice, în contextul războiului din Ucraina.

De asemenea, pe ordinea de zi se află un raport privind măsurile adoptate de România în vederea punerii în aplicare a regimului de sancţiuni instituit pe plan internaţional în perioada octombrie 2021 - septembrie 2022, dar şi măsuri privind modernizarea Armatei României.

În cadrul reuniunii vor fi analizate şi alte tematici de actualitate din domeniul securităţii naţionale, arată Administraţia Prezidenţială. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel