Ion Mihai Pacepa a murit. Dezertarea lui a produs un cutremur în România iar Ceaușescu a cerut asasinarea lui Pacepa

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:

Presa americană anunță că Ioan Mihai Pacepa a murit în data de 14 februarie 2021.

Potrivit unui editorial semnat de profesorul universitar american Ronald J. Rychlak, în publicația Epoch Times, „în primele ore ale dimineții de 14 februarie 2021”, Ioan Mihai Pacepa a murit. Pacepa ar fi decedat după ce a fost infectat cu COVID-19.

Ioan Mihai Pacepa s-a născut pe 28 octombrie 1928 și a murit la 92 de ani. Pe capul său regimul comunist din România pusese o recompensă de 2 milioane de dolari după dezertare”.

După ce a dezertat în 1978, regimul lui Ceaușescu l-a condamnat de două ori la moarte pe Ion Mihai Pacepa pentru înaltă trădare. O recompensă de două milioane de dolari a fost pusă pe capul său. Ca răspuns la solicitarea Bucureștiului, Yasser Arafat și Muamar al-Gaddafi au pus și ei o recompensă de un milion de dolari pentru asasinarea lui Pacepa în SUA.

„În primele ore ale dimineții de 14 februarie 2021, COVID-19 a reușit ceea ce nu a reușit o recompensă de două milioane de dolari și două echipe de asasini plătite de regimul din Românie. Ion Mihai Pacepa, sau pentru cunoscuți Mike, a murit”, a anunțat profesorul american.

Înainte de a fugi în SUA, în 1978, Pacepa a fost şeful serviciilor române de informaţii externe şi mâna dreaptă a dictatorului român. La auzul dezertării lui Pacepa, Ceauşescu a făcut o criză de nervi şi a dat ordin ca Pacepa să fie urmărit în America şi ucis.

Dezertarea generalului-locotenent Ion Mihai Pacepa a fost o lovitură teribilă pentru Ceaușescu și implicit pentru regimul comunist român reprezentat de el, din care dictatorul nu și-a mai revenit niciodată. Ceaușescu a devenit și mai paranoic iar acțiunile sale ce vor urma sunt în strânsă legătură cu lovitura pe care Pacepa i-a dat-o.

În 1987 Pacepa a publicat Red Horizons: Chronicles of a Communist Spy Chief (n.a. - Orizonturi roșii: Cronicile unui spion comunist) prima carte occidentală care a dezvăluit aspecte din viața internă a partidului și a dictatorului.

CITEȘTE ȘI: Ion Mihai Pacepa a murit. Enigmele fugii din România, reacția lui Nicolae Ceaușescu și ascensiunea Elenei

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel