Înzestrarea României are două viteze: Încet și foarte încet. Veștile bune precum Patriot, HIMARS și Piranha 5 - o raritate

Radu Tudor |
Data actualizării: | Data publicării:
Sisteme HIMARS ale României, dislocate pentru un exercițiu de trageri reale. Foto: MApN
Sisteme HIMARS ale României, dislocate pentru un exercițiu de trageri reale. Foto: MApN

Înzestrarea militară din România are 2 viteze: încet și foarte încet.

Polonia este un exemplu de agilitate în domeniu, noi suntem un contra-exemplu. Nici cu război la graniță, decidenții politico-militari nu accelerează programele de înzestrare.

Veștile foarte bune în domeniu sunt puține și punctuale: sistemele PATRIOT, HIMARS, programul PIRANHA, câteva camioane militare și vehicule blindate ușoare.

Forțele Navale Române sunt într-o situație critică, cu dotare insuficientă să asigure securitatea deplină a apelor teritoriale românești, la suprafață și în adânc.

Nu are rost sa continui cu nevoile mereu amânate ale Forțelor Terestre și a celor Aeriene.

Dacă nici lansarea de rachete de croazieră din acvatoriul Mării Negre nu ne trezește, suntem în somnul cel de moarte, cel invocat de imnul național.

 

------ 

 

Încă o veste bună: Abrams pentru România

 

DefenseRomania amintește că generalul-maior Teodor Incicaș, șeful Direcției Generale pentru Armamente, a declarat în podcastul săptămânal al Ministerului că urmează să fie trimisă către Parlament cererea privind achiziția de tancuri americane Abrams.

Generalul-maior Teodor Incicaș a confirmat că e vorba de un batalion. În contextul în care în actuala organizare NATO un batalion e format din 54 de tancuri, Armata română va avea în dotare cel puțin 54 de tancuri americane Abrams.

CITEȘTE MAI MULT: Abrams pentru România, anunț oficial. De ce a ales România tancurile americane și câte tancuri vor fi cumpărate pentru Armata română

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel