Şeful spionajului militar ucrainean spune cât de mult poate continua războiul din Ucraina şi ce oficial rus este cel mai problematic

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Şeful Direcţiei Principale de Informaţii Militare (GUR) a Ministerului ucrainean al Apărării, Kirill Budanov. Sursa Foto: Twitter Defence intelligence of Ukraine
Şeful Direcţiei Principale de Informaţii Militare (GUR) a Ministerului ucrainean al Apărării, Kirill Budanov. Sursa Foto: Twitter Defence intelligence of Ukraine

Rusia poate purta un război împotriva Ucrainei cel mult până în 2026. Țara agresoare va avea suficiente resurse umane pentru o perioadă lungă de timp, dar va avea probleme din punct de vedere economic și al lipsei de echipamente militare, a precizat şeful Direcției Principale de Informații a Ministerului ucrainean al Apărării (GRU), generalul Kirilo Budanov, într-un interviu acordat Ukrayinska Pravda.

Potrivit acestuia, resursa economică a Rusiei va fi suficientă pentru a continua războiul fără probleme până în 2025, în ceea ce privește cantitatea de echipament - cel mult până în 2026.

"În ceea ce privește resursele umane, este evident că acestea vor fi suficiente pentru o perioadă lungă de timp. Dar, indiferent cine o spune, dacă evaluăm resursa noastră umană în ansamblu, ea va rezista mult timp. Țara noastră nu este atât de mică", a declarat Budanov pentru Ukrayinska Pravda.

Un alt lucru, potrivit șefului GRU, "dacă Federația Rusă este pregătită să facă cele mai mari sacrificii". "De fapt, toți se luptă mobilizați, se confruntă cu o lipsă de muniție, o lipsă de arme", a adăugat Budanov.

De asemenea, şeful spionajului militar ucrainean a menționat că este imposibil o îngheţare a conflictul, deoarece ar fi o trădare a oamenilor din teritoriile ocupate, iar în al doilea rând, este greșit din punctul de vedere al memoriei celor care şi-au pierdut viaţa pe front și a celor care acum apără Ucraina.

Budanov a numit un general rus ca fiind "foarte problematic" pentru Ucraina

Potrivit acestuia, acest general de rang înalt a fost suspendat din funcție pentru o perioadă de timp, dar ulterior a fost readus în funcţie.

Budanov a declarat că șeful celei de-a cincea direcţie din cadrul Serviciului Federal de Securitate al Rusiei (FSB), Serghei Beseda, este "foarte problematic" pentru Ucraina.

Budanov a declarat pentru Ukrayinska Pravda că generalul a adus întotdeauna probleme Ucrainei și este o "persoană foarte problematică".

Șeful GUR a precizat că la începutul agresiunii militare ruse Beseda a fost suspendat din funcție pentru o vreme, dar apoi a fost repus în funcţie.

"Acum el este angajat activ în coordonarea de operațiuni pe teritoriul Ucrainei", a spus Budanov.

Șeful GUR a precizat că FSB se concentrează acum pe colaborarea cu oameni de afaceri, politicieni și alte persoane importante. Întrebat dacă rușii încearcă acum să recruteze oficiali ucraineni, Budanov a spus că această întrebare ar trebui să fie adresată Serviciului ucraineana de Securitate (SBU).

Departamentul Operativ de Informații și Relații Internaționale (cunoscut neoficial ca cea de-a cincea direcţie) se ocupă de relațiile FSB cu partenerii străini, în special cu agențiile americane. Culegerea de informatii din surse externe este atributia ''Departamentului Operativ'', care a fost responsabil pentru furnizarea de informații către Vladimir Putin cu privire la evoluțiile politice din Ucraina în de declanşarea invaziei.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel