Întărirea Flancului Estic după atacul Rusiei. NATO va disloca mai multe forțe terestre în România

Şeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, s-a întâlnit vineri cu comandantul Comandamentului Forţelor Terestre al NATO (Allied Land Command - LANDCOM), generalul-locotenent Roger L. Cloutier Jr., în contextul vizitelor de documentare pe care comandantul LANDCOM le efectuează în România, până luni.

Potrivit unui comunicat MApN, pe timpul întâlnirii cei doi oficiali au discutat despre procesul de planificare a dislocării viitoare a unor efective terestre în ţara noastră. De asemenea, au evaluat stadiul implementării măsurilor de consolidare a posturii NATO de descurajare şi apărare.

Şeful Statului Major al Apărării a subliniat că, în actualul context regional, "prezenţa echilibrată, unitară şi proporţionată a forţelor pe întreg flancul estic reprezintă o prioritate strategică". Armata României va menţine strâns coordonarea în cadrul NATO pentru suplimentarea cu structuri operaţionale defensive, pe modelul Prezenţei Înaintate Consolidate (enhanced Forward Presence), care va conduce la creşterea relevanţei aliate în regiunea Mării Negre, arată MApN.

Programul generalului-locotenent Roger L. Cloutier Jr. include vizite la Statul Major al Forţelor Terestre şi la structuri multinaţionale aliate dislocate în România. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel