Întâlnire de gradul zero în largul coastei Siriei între un submarin rusesc și un avion antisubmarin al US Navy

DefenseRomania Team / 27 sep 2019 / 15:38

Ministerul Apărării al Rusiei a raportat că două submarine ruse înarmate cu rachete Caliber au ajuns în portul Tartus, unde se află baza Marinei Ruse, transmite avia.pro.

Sosirea submarinelor rusești nu a trecut neobservată pentru Statele Unite - submarinele ar fi fost descoperite de o aeronavă militară americană antisubmarin Boeing P-8 Poseidon.

În urmă cu câteva zile, aeronava militară americană antisubmarin Boeing P-8 Poseidon, cu numărul de înmatriculare 169328, a făcut un zbor destul de neobișnuit în apropierea bazei militare ruse din Tartus - fiind la mică distanță de apele teritoriale ale Siriei, avionul a zburat pentru mult timp peste partea de est a Mării Mediterane, la înălțimea de numai 500-600 de metri. Potrivit experților, o aeronavă militară a SUA ar fi detectat submarine rusești, deși nu s-au primit comentarii oficiale de la comanda armatei americane în acest sens.

Ar trebui menționat faptul că aviația americană a intensificat zborurile în apropierea bazelor militare rusești din Siria, ceea ce pentru Rusia ridică o serie de îngrijorări.

Vezi și: Baza militară a Marinei Ruse aflată în portul Tartus din Siria, survolată de aviația israeliană 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy