Întâlnire de gradul zero în largul coastei Siriei între un submarin rusesc și un avion antisubmarin al US Navy

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Ministerul Apărării al Rusiei a raportat că două submarine ruse înarmate cu rachete Caliber au ajuns în portul Tartus, unde se află baza Marinei Ruse, transmite avia.pro.

Sosirea submarinelor rusești nu a trecut neobservată pentru Statele Unite - submarinele ar fi fost descoperite de o aeronavă militară americană antisubmarin Boeing P-8 Poseidon.

În urmă cu câteva zile, aeronava militară americană antisubmarin Boeing P-8 Poseidon, cu numărul de înmatriculare 169328, a făcut un zbor destul de neobișnuit în apropierea bazei militare ruse din Tartus - fiind la mică distanță de apele teritoriale ale Siriei, avionul a zburat pentru mult timp peste partea de est a Mării Mediterane, la înălțimea de numai 500-600 de metri. Potrivit experților, o aeronavă militară a SUA ar fi detectat submarine rusești, deși nu s-au primit comentarii oficiale de la comanda armatei americane în acest sens.

Ar trebui menționat faptul că aviația americană a intensificat zborurile în apropierea bazelor militare rusești din Siria, ceea ce pentru Rusia ridică o serie de îngrijorări.

Vezi și: Baza militară a Marinei Ruse aflată în portul Tartus din Siria, survolată de aviația israeliană 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel