Baza militară a Marinei Ruse aflată în portul Tartus din Siria, survolată de aviația israeliană

S.I. Catalin / 27 sep 2019 / 15:07

O aeronavă militară israeliană de recunoaștere a fost observată zburând la aproximativ 60-65 de kilometri depărtare de baza militară a Marinei Ruse aflată în portul Tartus din Siria, relatează site-ul de știri avia.pro, care a preluat informația de la serviciul de monitorizare a traficului aerian ADS-B Exchange, informează publicaţia ucraineană Uawire.org.

Potrivit publicației Avia.pro, cel mai probabil, avionul monitoriza sistemele de apărare aeriană, inclusiv sistemele de rachete S-300 rusești, care asigură securitatea în direcția Libanului și a Mării Mediterane, precum și rachetele S-300 siriene, situate în apropierea orașului Masyaf.

Conform mai multor surse, aceste sisteme de apărare aeriană au fost puse în alertă de gradul zero, astfel că, în următoarele 72 de ore, armata siriană se așteaptă la noi atacuri din partea Israelului.

În prezent, există o dispută între Israel și Rusia cu privire la fezabilitatea atacurilor aeriene asupra țintelor din Siria și Irak.

Primul Ministru israelian, Benjamin Netanyahu, a încercat să-l convingă pe Putin să nu intervină în operațiunile militare ale Israelului în Siria, dar Putin susține că Rusia nu va permite Israelului să provoace daune Forțelor Armate Siriene, deoarece Kremlinul continuă să sprijine regimul lui Bashar al-Assad.

Anterior, surse care au dorit să-și păstreze anonimatul au declarat că autoritățile de la Kremlin au acordat armatei siriene autorizația să folosească împotriva Israelului sistemele de apărare aeriană fabricate în Rusia, cu condiția ca Siria să-și asume responsabilitatea pentru consecințe.

 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy