Institutul Medico-Militar ”Cantacuzino” a reușit creșterea testării celor suspecți de COVID-19

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:
Imagini cu activitatea din interiorul Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară ”Cantacuzino”, sursă foto: MApN
Imagini cu activitatea din interiorul Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară ”Cantacuzino”, sursă foto: MApN

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară ”Cantacuzino”, prin Laboratorul Infecții Respiratorii Virale, a reușit creșterea numărului de teste realizate zilnic pe probe recoltate de la pacienții suspecți de infecție cu virusul COVID-19.

Creșterea numărului de teste s-a realizat prin reorganizarea fluxului activităților, sporirea eforturilor echipelor de specialiști și reconfigurarea programului de lucru.

Potrivit unui comunicat al MApN, emis către DefenseRomania, dacă la debutul activității de testare la infecția cu noul coronavirus, se puteau prelucra, în medie, până la 250 de probe zilnic, în prezent nivelul de lucru a crescut spre 400 de probe prelucrate în 24 de ore.

 

Institutul Medico-Militar ”Cantacuzino” a efectuat până în prezent aproape 4.500 de teste



Laboratorul Infecții Respiratorii Virale al institutului, acreditat din anul 1969 de către Organizația Mondială a Sănătății și Centru Național de Referință pentru gripă în România, a efectuat până în prezent teste de diagnostic molecular pentru aproape 4.500 de probe recoltate de la persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

Echipamentele performante, consumabilele și materialele sanitar-farmaceutice achiziționate de către Institut au permis creșterea capacității de testare moleculară la cel mai înalt nivel și asigură condiții pentru dezvoltarea ulterioară a segmentului de cercetare.

„Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară "Cantacuzino" acordă, în continuare, sprijin autorităților centrale și locale din Ministerul Sănătății și Ministerul Afacerilor Interne, Direcțiilor de Sănătate Publică, spitalelor militare și civile sau clinicilor private implicate în combaterea infecției cu virusul SARS CoV-2”, conchide MApN.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel