Înscenarea de la Gliwice, în versiunea rusă? SUA avertizează că Rusia încearcă să creeze un pretext pentru a ataca Ucraina

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Războiul din Ucraina
Războiul din Ucraina

SUA au declarat joi că au dovezi că Moscova intenţionează să filmeze un fals atac ucrainean asupra Rusiei pe care îl va folosi ca pretext pentru a invada Ucraina, a declarat joi purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, relatează Agerpres, care citează AFP.

''Credem că Rusia ar putea produce o înregistrare video de propagandă foarte violentă, care ar arăta cadavre şi persoane care joacă rolul de persoane îndoliate, precum şi imagini cu locuri distruse cu echipamente militare ucrainene sau occidentale'', a precizat John Kirby, în cadrul unei conferinţe de presă la Washington.

Amintim că Federația Rusă are peste 120.000 de soldați dislocați la granițele Ucrainei și tehnică militară grea.

Pe de altă parte presa rusă a anunțat că o decizie cu privire la apelul adresat preşedintelui Vladimir Putin cu privire la recunoaşterea independenţei (aşa-numitelor) "republici populare" Lugansk şi Doneţk (regiunea Donbas, estul Ucrainei) ar putea fi luată la reuniunea Consiliului Dumei de Stat (camera inferioară a parlamentului federal rus), stabilită pentru 14 februarie. Această acțiune ar putea fi o justificare pentru intervenția rusă în Ucraina, Kremlinul folosind moneda potrivit căreia va intra să-și protejeze cetățenii ruși cărora le-a acordat cetățenie din cele două așa-zise republici.

Orchestrarea unui incident la frontieră care să fie un motiv de război amintește de anul 1939. Atunci, pe 31 august 1939 a avut loc incidentul de la Gliwice, atacul asupra stației germane Sender Gleiwitz chiar de către un grup de comandă al SS. Aceștia erau îmbrăcați în uniforme poloneze. A fost casus belli, motivul pentru care  a fost invadată Polonia pe 1 septembrie 1939, luând astfel naștere cel de-al Doilea Război Mondial. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel