Rușii au pierdut cinci aeronave de atac Su-25 în doar 10 zile

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Su-25, Forțele aeriene ale Ucrainei, facebook
Su-25, Forțele aeriene ale Ucrainei, facebook

Armata ucraineană a doborât cel de-al cincilea avion de atac Su-25 în ultimele 10 zile.

Generalul de brigadă, comandantul grupului operațional-strategic de trupe „Tavria”, Oleksandr Tarnavski, a anunțat că Rusia a pierdut încă o aeronavă Su-25.

„A cincea aeronavă de atac Su-25 inamică a fost doborâtă în 10 zile, din nou în regiunea Donețk. Avem un succes parțial la sud-vest de Verbove, în Zaporijia”, se arată în raportul citat de pubilcația Faktîi

Su-25 sunt obligate acum să zboare mai aproape de front, aducându-le în raza de acțiune a sistemelor de apărare aeriană ucraineană, declara și Oleksandr Stupun, un purtător de cuvânt al grupului de sud al forțelor ucrainene, citat de KyivPost.

Generalul a mai raportat că în ultimele 24 de ore, inamicul a lansat 2 lovituri cu rachete, 29 de lovituri aeriene, a efectuat 34 de angajamente de luptă și a efectuat 930 de lovituri de artilerie.

Pierderile totale ale forțelor ruse s-au ridicat la 322 de persoane. 43 de unități de echipament militar inamic au fost distruse, cele mai importante pierderi fiind: 3 tancuri, 3 tunuri antiaeriene, 12 sisteme de artilerie, două tunuri antiaeriene, un avion, 13 vehicule aeriene fără pilot (UAV), 5 unități de vehicule și 2 echipamente speciale ale armatei ruse.

Comunicatul mai vorbește și de pregătirile rușilor din Regiunea Zaporijia, și acuză forțele ruse că se folosesc de civili pentru a-și organiza apărarea. Potrivit raportului, în orașul deja fortifcat Tokmak, invadatorii ruși se instalează în masă în clădiri cu mai multe etaje în care locuiește populația locală, folosind civili drept scuturi umane.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel