Industria rusă a ridicat ștacheta. Un alt Su-57 din producția de serie urmează să fie predat forțelor ruse

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Presa rusă scrie, citând surse din industria de apărare, că un al doilea avion Su-57 din producția de serie urmează să fie livrat Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse.

Anunțul vine după ce primul avion Su-57, ceea ce rușii spun că ar fi generația a V-a, a fost predat Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse la finalul anului trecut. 

Doar că ceea ce rușii au numit la vremea respectivă primul Su-57 din producția de serie a fost de fapt „al doilea prim avion din producția de serie”, după ce în decembrie 2019 primul avion de vânătoare Su-57 din producția de serie s-a prăbușit chiar în timpul unui zbor de testare. Evenimentul a reprezentat o lovitură teribilă pentru program, dar și pentru industria rusă care se confruntă oricum cu probleme la Su-57, în special de motorizare.

 

Presa rusă anunță că al doilea Su-57 din producția de serie va fi livrat forțelor ruse

 

Acum, portalul rus Avia.pro, care citează surse proprii din industria de apărare, scrie că un al doilea Su-57 din producția de serie va fi livrat Forțelor Aerocosmice ale Rusiei, undeva spre finalul lunii martie. Mai mult, în 2021, rușii ar urma să livreze 3 sau 4 aeronave Su-57.

Dar cu toate că Moscova afirmă despre Su-57 că ar fi aeronave de generația a 5-a, ceea ce se vrea răspunsul rus la F-35, experții sunt de părere că Su-57 e o aeronavă de generația 4.5.

Amintim că Moscova a încheiat în 2019 un contract pentru achiziționarea a 76 de avioane de vânătoare Su-57. Cu acestea urmează să fie dotate trei regimente de aviație rusă. Finalizarea programului trebuie să se încheie până în 2027.

În ceea ce privește programul, Rusia a anunțat că marea problemă a motoarelor a fost rezolvată iar începând din 2022 aeronavele vor fi echipate cu o nouă generație de motoare. Specialiștii au însă dubii serioase cu privire la acest lucru.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel