Industria rusă a ridicat ștacheta. Un alt Su-57 din producția de serie urmează să fie predat forțelor ruse

Tudor Curtifan / 14 ian 2021 / 10:51

Presa rusă scrie, citând surse din industria de apărare, că un al doilea avion Su-57 din producția de serie urmează să fie livrat Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse.

Anunțul vine după ce primul avion Su-57, ceea ce rușii spun că ar fi generația a V-a, a fost predat Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse la finalul anului trecut. 

Doar că ceea ce rușii au numit la vremea respectivă primul Su-57 din producția de serie a fost de fapt „al doilea prim avion din producția de serie”, după ce în decembrie 2019 primul avion de vânătoare Su-57 din producția de serie s-a prăbușit chiar în timpul unui zbor de testare. Evenimentul a reprezentat o lovitură teribilă pentru program, dar și pentru industria rusă care se confruntă oricum cu probleme la Su-57, în special de motorizare.

 

Presa rusă anunță că al doilea Su-57 din producția de serie va fi livrat forțelor ruse

 

Acum, portalul rus Avia.pro, care citează surse proprii din industria de apărare, scrie că un al doilea Su-57 din producția de serie va fi livrat Forțelor Aerocosmice ale Rusiei, undeva spre finalul lunii martie. Mai mult, în 2021, rușii ar urma să livreze 3 sau 4 aeronave Su-57.

Dar cu toate că Moscova afirmă despre Su-57 că ar fi aeronave de generația a 5-a, ceea ce se vrea răspunsul rus la F-35, experții sunt de părere că Su-57 e o aeronavă de generația 4.5.

Amintim că Moscova a încheiat în 2019 un contract pentru achiziționarea a 76 de avioane de vânătoare Su-57. Cu acestea urmează să fie dotate trei regimente de aviație rusă. Finalizarea programului trebuie să se încheie până în 2027.

În ceea ce privește programul, Rusia a anunțat că marea problemă a motoarelor a fost rezolvată iar începând din 2022 aeronavele vor fi echipate cu o nouă generație de motoare. Specialiștii au însă dubii serioase cu privire la acest lucru.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy