Industria americană de apărare produce 12 tancuri Abrams pe lună, spre deosebire de anii '80 când erau produse 75

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
Tancuri americane Abrams. Foto: US Army
Tancuri americane Abrams. Foto: US Army

Din 1979 până în 1993, înregistrările sugerează că sectorul militar-industrial american a produs un număr impresionant de 8.800 de tancuri M1 Abrams în mai multe variante. Această producție medie a fost de 840 de vehicule pe an, sau 75 de unități pe lună. Astăzi, contractele în curs de derulare pentru U.S. Army și alți clienți au dezvăluit noua realitate: capacitățile de producție ale industriei militare americane s-au redus la 12 tancuri M1 Abrams pe lună, sau doar la 135 de vehicule pe an, potrivit publicaţiei Defence24.

Analiștii subliniază că, în prezent, industria americană de apărare se ocupă în principal de modernizarea vechilor Abrams, mai degrabă decât de fabricarea unora noi de la zero.

Aceste tancuri provin de cele mai multe ori din depozite și sunt destinate unor contracte încheiat cu armata americană sau alte țări. 

Uneori, în depozitele industriei militare americane pot fi găsite doar corpuri de tancuri goale, fără turele, dar astfel de componente nu sunt aruncate, ci folosite în procesul de producție.

Astfel de complexități tehnice stârnesc în mod inevitabil dezbateri cu privire la numărul real de tancuri Abrams care ar putea fi depozitate în Statele Unite. În urma unor calcule amănunțite, publicaţia Defence24 a estimat existenţa unui total de 6.000 de blindate, inclusiv tancurile depozitate în baze străine pentru armata americană și cele aflate pe teritoriul Statelor Unite.

Această cifră poate fi comparată cu datele menționate în The Military Balance 2023. Potrivit raportului, la începutul anului, SUA dețineau o flotă de doar 2.500 de tancuri M1 Abrams, alături de 2.000 de vehicule aflate în baze de depozitare, însumând aproximativ 4.500 de tancuri.

În același timp, autorii Defence24 citează datele prezentate de Statele Unite la Oficiul ONU pentru Registrul Armelor Convenționale, din care rezultă că americanii aveau doar 4.200 de tancuri funcționale.

Este important de menționat că, în prezent, valoarea totală a contractelor pentru tancurile M1 Abrams modernizate pentru armata americană și alți aliați echivalează cu peste 1.500 de unități. Polonia se așteaptă să primească o medie de 83 de tancuri pe an dintr-un contract de 250 de vehicule încheiat în iulie 2021.

Datele furnizate în prezentul document clarifică motivul pentru care SUA se confruntă în prezent cu limitări în ceea ce privește furnizarea de tancuri aliaților săi, cu referire specifică la Ucraina.

Diverse surse susţin că armata americană a blocat o sumă consistentă de 3,8 miliarde de dolari în piese pentru Abrams, Bradley și alte blindate, dintre care mai mult de jumătate sunt, din păcate, defecte.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel