Indonezia vrea să achiziționeze de urgență avioane C-130J Hercules

Eduard Pascu |
Data publicării:

Ministerul Apărării din Indonezia a transmis către guvernul Statelor Unite o solicitare privind achiziția de avioane de transport Lockheed Martin C-130J Hercules, transmite Jane.

Ministerul Apărării a spus într-un comunicat de presă că a avansat ambele subiecte în cadrul reuniunilor de la Jakarta din 22 octombrie care au avut loc între secretarul general al Apărării din Indonezia, Agus Setiadji și secretarul general adjunct al apărării al SUA pentru Asia de Sud și de Sud-Est, Christopher Johnston.

"S-a discutat despre cooperarea din industria de apărare, în special în achizițiile C-130J Hercules", a transmis Ministerul Apărării. 

Lockheed Martin a răspuns unei solicitări de informații emisă de Ministerul Apărării din Indonezia la jumătatea anului 2018 în sprijinul unui plan de procurare a aeronavelor de transport pentru Forțele Aeriene Indoneziene (Tentara Nasional Indonesia - Angkatan Udara: TNI-AU). Comandorul Novyan Samyoga, șeful TNI-AU, a confirmat că serviciul a identificat platforma C-130J Hercules ca fiind o achiziție prioritară având în vedere vechimea unora dintre aeronavele de transport existente. În prima fază a achizițiilor, TNI-AU trebuie să achiziționeze cinci platforme, dacă există finanțare suficientă. TNI-AU operează în prezent aproximativ 20 de modele C-130 vechi, unele datează din anii '60.

La sfârșitul anului 2018, Richard Johnston, directorul Lockheed Martin pentru dezvoltarea afacerilor internaționale a declarat că firma este angajată cu TNI-AU pentru livrarea de avioane C-130J Hercules și este planificată o „foaie de parcurs”.

Vezi și: Avioanele C-130J Super Hercules au depășit 2 milioane de ore de zbor

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel