Indonezia modernizează fregata KRI Usman-Harun pentru rachetele antinavă Exocet MM40 Block 3

Eduard Pascu |
Data publicării:

Indonesian Navy intenționează să modernizeze rachetele antinave Exocet MM40 Block 2 pentru a fi introduse pe fregata KRI Usman-Harun (număr pennant 359), cumpărată la mâna a doua din Burnei, transmite Jane.

Două surse din industrie au declarat pentru sursa citată că rachetele MBDA vor fi modernizate la varianta Block 3 cu rază mai lungă de acțiune, adăugând că nava va fi echipată și cu sistem de lansare verticală MICA pentru distanță scurtă.

Dezvăluirea vine după ce Thales și PT Len Industri au semnat un contract pe 10 martie pentru modernizarea sistemelor de misiune de pe nava de război, care a intrat în serviciu în august 2014 după ce a fost achiziționată de la statul Brunei.

Într-un comunicat emis în aceeași zi, Thales a spus că lucrările de modernizare a fregatei din clasa Bung Tomo, de 95 m lungime, care a fost cunoscută anterior ca Bendahara Sakam, va include instalarea sistemului TACTICOS de gestionare a luptelor, radarul aerian SMART-S Mk2, radarul naval STIR EO Mk2 și sistem electro-optic de control al focului și sistemul V-Vigile Mk2 multifuncțional R-ESM electronic-warfare.

Lucrările de actualizare a sistemelor de misiune ale lui Usman-Harun sunt preconizate să fie finalizate până la sfârșitul anului 2023 dar vor prelungi considerabil durata de exploatare a fregatei, a spus compania la acea vreme, subliniind că aceste noi sisteme au fost deja instalate pe corveta TNI Radal Eddy Martadinata (SIGMA 10514) din clasa Fate.

Modernizarea celorlalte două corvete ale clasei - KRI Bung Tomo (357) și KRI John Lie (358) - estimate la 60 milioane de dolari să fie finanțate după ce fregata Usman Harun va fi finalizată.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel