India: Un elicopter de atac AH-64 Apache, forțat să efectueze o aterizare de urgență

S.I. Catalin / 17 apr 2020 / 12:38

Un elicopter de atac Boeing AH-64 Apache, aparţinând Forțelor Aeriene Indiene, a fost forțat să efectueze o aterizare de urgență, în provincia Punjab, la 17 aprilie, potrivit Defense Blog.

Presa locală a raportat că elicopterul a făcut o aterizare de urgență într-un sat din Hoshiyarpur, după ce a apărut o defecțiune tehnică. Elicopterul a ateriza sa în siguranţă, fără a provoca daune şi fără a pune în pericol viaţa piloţilor sau a altor persoane aflate în zonă.

Primele patru elicoptere de atac AH-64E Apache au sosit din America în 2019. Elicopterele au fost transportate la bordul unei aeronave de transport Antonov An-124 și au ajuns la baza aeriană Hindon din Ghaziabad, la 27 iulie 2019.

În urma vizitei din febroarie a preşedintelui SUA, Donald Trump, la New Delhi, a fost anunţat încheierea unei achiziţii de către India a 24 de elicoptere Lockheed Martin MH-60R Seahawk, echipate cu rachete Hellfire, în valoare de 2,6 miliarde de dolari, cărora urmează să li se adauge alte şase elicoptere Apache.

Apache AH-64 este cel mai avansat elicopter de luptă multi-rol și este folosit de armata americană cât și de un număr tot mai mare de forțe internaționale. Boeing a livrat până în prezent peste 2.100 de elicoptere Apache clienților din întreaga lume. Elicopterul Apache AH-64E este proiectat pentru a crește marjele de putere, fiabilitatea și eficiența pentru a se asigura că poate desfășura operațiuni de luptă pe scară largă.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy