India: Un elicopter de atac AH-64 Apache, forțat să efectueze o aterizare de urgență

S.I. Catalin |
Data publicării:

Un elicopter de atac Boeing AH-64 Apache, aparţinând Forțelor Aeriene Indiene, a fost forțat să efectueze o aterizare de urgență, în provincia Punjab, la 17 aprilie, potrivit Defense Blog.

Presa locală a raportat că elicopterul a făcut o aterizare de urgență într-un sat din Hoshiyarpur, după ce a apărut o defecțiune tehnică. Elicopterul a ateriza sa în siguranţă, fără a provoca daune şi fără a pune în pericol viaţa piloţilor sau a altor persoane aflate în zonă.

Primele patru elicoptere de atac AH-64E Apache au sosit din America în 2019. Elicopterele au fost transportate la bordul unei aeronave de transport Antonov An-124 și au ajuns la baza aeriană Hindon din Ghaziabad, la 27 iulie 2019.

În urma vizitei din febroarie a preşedintelui SUA, Donald Trump, la New Delhi, a fost anunţat încheierea unei achiziţii de către India a 24 de elicoptere Lockheed Martin MH-60R Seahawk, echipate cu rachete Hellfire, în valoare de 2,6 miliarde de dolari, cărora urmează să li se adauge alte şase elicoptere Apache.

Apache AH-64 este cel mai avansat elicopter de luptă multi-rol și este folosit de armata americană cât și de un număr tot mai mare de forțe internaționale. Boeing a livrat până în prezent peste 2.100 de elicoptere Apache clienților din întreaga lume. Elicopterul Apache AH-64E este proiectat pentru a crește marjele de putere, fiabilitatea și eficiența pentru a se asigura că poate desfășura operațiuni de luptă pe scară largă.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel