India a primit al treilea lot de avioane Rafale. Aeronavele au fost trimise direct la granița de Vest cu Pakistanul

Ciprian Dumitrache / 29 ian 2021 / 11:06

Aeronavele au plecat din Franța și au zburat non-stop până la Baza Aeriană Jamnagar - India, fiind realimentate în zbor. Ulterior, acestea vor fi staționate la Baza Aeriană Ambala, de la granița disputată cu Pakistanul.

Un nou lot de trei avioane de luptă multirol Dassault Rafale a sosit la Baza Aeriană Jamnagar (AFS), din vestul Indiei, în seara zilei de 27 ianuarie ca parte a unei comenzi pentru 36 de astfel de aeronave plasate de Forțele Aeriene Indiene (IAF) în 2016 pentru 7,9 miliarde de euro.

Aeronavele Rafale, care au zburat peste 7.000 km non-stop din Franța, folosind realimentarea în zbor furnizată de cisterne A330 MRTT din Emiratele Arabe Unite, vor fi staționate la Baza Aeriană Ambala, din nordul Indiei - lângă granița disputată de India cu Pakistanul - alături de celelalte opt avioane Rafale, operate de la aceeași Bază Aeriană a IAF.

Următoarele șapte aeronave Rafale, necesare pentru a finaliza o escadrilă de 18 avioane,vor fi livrate, potrivit Janes, până la mijlocul anului 2021.

Ulterior, vor începe livrările pentru a doua escadrilă de 18 aeronave Rafale, care va opera de la Baza Aeriană Hasimara din nord-estul Indiei, aproape de granița disputată cu China. Se estimează ca livrările vor fie finalizate până la sfârșitul anului 2022 sau începutul anului 2023.

India a construit hangare, adăposturi rezistente la bombe și facilități de întreținere pentru Rafale la ambele baze aeriene.

Între timp, mass-media indiană a raportat, la 24 ianuarie, că New Delhi lucrează pe o porțiune de 3,2 km lungime de autostradă în apropierea districtului Sultanpur, din statul indian Uttar Pradesh, care va facilita aterizarea aeronavelor Rafale și Su-30MKI.

India a încheiat, în 2016, un contract pentru achiziția a 36 de avioane de vânătoare Rafale. Livrarea acestora trebuie finalizată până la finalul anului 2021. India va achita aproximativ 7 miliarde de dolari pentru primele 36 de aeronave și intenționează să achiziționeze 126 de aparate.

Citește și: India urmează să primească al doilea lot de avioane Rafale din Franța

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy