India a primit al treilea lot de avioane Rafale. Aeronavele au fost trimise direct la granița de Vest cu Pakistanul

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:

Aeronavele au plecat din Franța și au zburat non-stop până la Baza Aeriană Jamnagar - India, fiind realimentate în zbor. Ulterior, acestea vor fi staționate la Baza Aeriană Ambala, de la granița disputată cu Pakistanul.

Un nou lot de trei avioane de luptă multirol Dassault Rafale a sosit la Baza Aeriană Jamnagar (AFS), din vestul Indiei, în seara zilei de 27 ianuarie ca parte a unei comenzi pentru 36 de astfel de aeronave plasate de Forțele Aeriene Indiene (IAF) în 2016 pentru 7,9 miliarde de euro.

Aeronavele Rafale, care au zburat peste 7.000 km non-stop din Franța, folosind realimentarea în zbor furnizată de cisterne A330 MRTT din Emiratele Arabe Unite, vor fi staționate la Baza Aeriană Ambala, din nordul Indiei - lângă granița disputată de India cu Pakistanul - alături de celelalte opt avioane Rafale, operate de la aceeași Bază Aeriană a IAF.

Următoarele șapte aeronave Rafale, necesare pentru a finaliza o escadrilă de 18 avioane,vor fi livrate, potrivit Janes, până la mijlocul anului 2021.

Ulterior, vor începe livrările pentru a doua escadrilă de 18 aeronave Rafale, care va opera de la Baza Aeriană Hasimara din nord-estul Indiei, aproape de granița disputată cu China. Se estimează ca livrările vor fie finalizate până la sfârșitul anului 2022 sau începutul anului 2023.

India a construit hangare, adăposturi rezistente la bombe și facilități de întreținere pentru Rafale la ambele baze aeriene.

Între timp, mass-media indiană a raportat, la 24 ianuarie, că New Delhi lucrează pe o porțiune de 3,2 km lungime de autostradă în apropierea districtului Sultanpur, din statul indian Uttar Pradesh, care va facilita aterizarea aeronavelor Rafale și Su-30MKI.

India a încheiat, în 2016, un contract pentru achiziția a 36 de avioane de vânătoare Rafale. Livrarea acestora trebuie finalizată până la finalul anului 2021. India va achita aproximativ 7 miliarde de dolari pentru primele 36 de aeronave și intenționează să achiziționeze 126 de aparate.

Citește și: India urmează să primească al doilea lot de avioane Rafale din Franța

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel