Independență Catalonia. Spania a menținut acuzația de rebeliune pentru mai mulți separatiști

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Parchetul Curţii Supreme din Spania şi-a menţinut acuzaţia de rebeliune, cea mai gravă, împotriva a nouă separatişti catalani judecaţi pentru tentativa de secesiune din octombrie 2017, în concluziile sale definitive publicate miercuri.

Într-un document consultat de AFP, Ministerul Public cere în special condamnarea pentru rebeliune a fostului vicepreşedinte regional Oriol Junqueras la o pedeapsă de 25 de ani, aceleaşi solicitări ca înainte de deschiderea în februarie în acest proces care ajunge la sfârşit.

După 16 săptămâni de audieri, Ministerul Public menţine acelaşi capăt de acuzare - care presupune o "revoltă violentă" - împotriva altor opt acuzaţi aflaţi în detenţie provizorie. Apărarea susţine că doar forţele de ordine au recurs la violenţă.

În cazul a doi dintre acuzaţi, Jordi Sanchez şi Jordi Cuixart, lideri de asociaţii separatiste la momentul crizei din octombrie 2017, pedeapsa cerută împotriva împotriva lor creşte la 18 ani de închisoare, comparativ cu 17 ani anterior.

Pe de altă parte, Parchetul a scăzut pedeapsa cerută împotriva fostului preşedinte al parlamentului catalan, Carme Forcadell, de la 17 ani la 16 ani.

Pedepsele pentru rebeliune cerute împotriva celorlalţi acuzaţi, foştii 'miniştrii' catalani Joaquim Forn, Raül Romeva, Josep Rull, Jordi Turull şi Dolors Bassa, s-au menţinut la 16 ani de închisoare.

Avocaţii statului spaniol, care cer o condamnare pentru un delict mai puţin grav decât răzvrătire, îşi menţin solicitările.

Audierile în acest proces istoric şi foarte sensibil politic trebuie să se termine cel mai târziu la 12 iunie. Verdictul este aşteptat în toamnă.

Această tentativă de secesiune a deschis cea mai gravă criză care a traversat Spania de la moartea dictatorului Francisco Franco în 1975

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel