Incident naval. Un distrugător rus, pe punctul de a se ciocni cu o navă de război americană (Video)

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Un distrugător al Flotei Pacificului din Rusia și un crucișător american au evitat la limită o ciocnire în Marea Filipinelor. Părțile se acuză reciproc de lipsă de profesionalism, relatează Reuters.

Marina americană a SUA a condamnat incidentul calificându-l ca fiind „periculos și neprofesional”.

„În timpul operațiunii în Marea Filipinelor, distrugătorul rusesc ”Udaloy” I DD 572 a efectuat o manevră periculoasă împotriva USS Chancellorsville”, a declarat Clayton Doss, comandantul flotei a 7-a a SUA. El a descris afirmațiile oficiale ale Rusiei potrivit căreia nava americană a acționat periculos ca fiind propagandă.

Distrugătorul rusesc a ajuns la o distanță de 15-30 de metri de crucișătorul american.

Potrivit relatării TASS, grupul marinei americane și un detașament de nave din Federația Rusă se deplasau în paralel în Marea Filipinelor. Agenţia de stat rusa menţionează insa alt episod al aceluiaşi incident naval, potrivit Pagina de Rusia.

Astfel, agenţia citează un comunicat al Flotei Pacificului din Rusia in care se spune: „Crucișătorul USS Chancellorsville a schimbat brusc direcția și a traversat cursul navei ”Admiral Vinogradov”, la doar 50 de metri de navă”, a anunţat serviciul de presă al Flotei Pacificului din Rusia.

Oficialii ruşi au adăugat că „pentru a preveni o coliziune, echipajul distrugătorului a fost forțat să efectueze manevre de evitare”. Rusia a transmis un protest comandantului navei americane.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel