Incident în Marea Neagră: Pescari turci susţin că au fost atacaţi de o navă a Poliţiei de Frontieră din România (Video)

S.I. Catalin |
Data publicării:

Un cotidian turcesc a prezentat imagini cu pescari turci care ar fi fost răniți de focurile de armă trase de pe navele Gărzii de Coastă care i-au surprins la pescuit în apele teritoriale ale României. 

 

Conform informațiilor publicate de cotidianul turc Hurriet și preluate de agenția de presă DHA, trei cetăţeni turci au fost răniţi după ce o navă a Gărzii de Coastă din cadrul Poliţiei de Frontieră din România a deschis focul spre o ambarcaţiune de pescuit din Turcia, în Marea Neagră.

Incidentul ar fi avut loc pe 20 februarie, dar a fost dezvăluit marţi. Echipajul navei turce de pescuit "Ostik Şenol" susţine că ambarcaţiunea a fost urmărită de o navă a Poliţiei de Frontieră din România în apele internaţionale, la circa 50 de mile marine (90 de kilometri) de coastele României.

Membrii echipajului navei turce acuză că agenţii Poliţiei de Frontieră au deschis focul spre ei cu gloanţe de cauciuc, după somaţii, rănind trei persoane. Informaţiile nu pot fi confirmate din surse independente. Nava turcă a ajuns în siguranţă la Istanbul.

(w670)

Pe imaginile date publicității se vede cum pescarii turci se poziționează în partea din spate a navei pentru a împiedica autoritățile române să efectueze foc asupra sistemului de propulsie al navei. După somațiile efectuate prin sistemul de sonorizare al navei de patrulare maritimă se aud rafale scurte de mitralieră, posibil efectuate cu cea de calibru 14,5.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel