Incident deasupra Mării Mediterane. Avion de luptă rusesc face o interceptare periculoasă a unei aeronave americane

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Un avion de luptă rusesc a interceptat de trei ori în trei ore o aeronavă a Statelor Unite care zbura în spaţiul aerian internaţional, deasupra Mării Mediterane, marţi, potrivit Flotei a Şasea americane, a precizat CNN.

„Pe 4 iunie 2019, un avion american P-8A Poseidon, care zbura în spaţiul aerian internaţional, deasupra Mării Mediterane, a fost interceptat de către un SU-35 rus de trei ori în decurs de 175 de minute", se arată într-un comunicat al Flotei a Şasea, publicat marţi.

A doua dintre cele trei interacţiuni a fost catalogată drept „periculoasă" din cauza faptului că avionul rus „a trecut cu viteză direct prin faţa aeronavei de misiune, lucru ce i-a pus pe piloţii noştri şi pe membrii echipajului în pericol", se precizează în comunicat.

Avionul american respecta standardele internaţionale şi „nu a provocat această activitate rusă".

„Deşi avionul rus opera în spaţiul aerian internaţional, această interacţiune a fost iresponsabilă. Ne aşteptăm ca ei să respecte standardele internaţionale, stabilite pentru a asigura securitatea şi a preveni incidentele", a scris Flota a Şasea , adăugând că „acţiunile periculoase cresc riscul unei erori de calcul şi potenţialul unei ciocniri în aer".

Luna trecută, aeronave americane F-22 au interceptat 4 bombardiere ruseşti şi două SU-35 în spaţiul aerian internaţional, în apropiere de coasta Alaskăi. Zborurile bombardierelor ruseşti sunt percepute de oficialii militari americani ca fiind parte a unui efort al Moscovei de a-şi antrena forţele militare pentru o eventuală criză, în acelaşi timp trimiţând un mesaj de forţă adversarilor săi.


 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel