Incident deasupra Mării Mediterane. Avion de luptă rusesc face o interceptare periculoasă a unei aeronave americane

S.I. Catalin / 05 iun 2019 / 21:28

Un avion de luptă rusesc a interceptat de trei ori în trei ore o aeronavă a Statelor Unite care zbura în spaţiul aerian internaţional, deasupra Mării Mediterane, marţi, potrivit Flotei a Şasea americane, a precizat CNN.

„Pe 4 iunie 2019, un avion american P-8A Poseidon, care zbura în spaţiul aerian internaţional, deasupra Mării Mediterane, a fost interceptat de către un SU-35 rus de trei ori în decurs de 175 de minute", se arată într-un comunicat al Flotei a Şasea, publicat marţi.

A doua dintre cele trei interacţiuni a fost catalogată drept „periculoasă" din cauza faptului că avionul rus „a trecut cu viteză direct prin faţa aeronavei de misiune, lucru ce i-a pus pe piloţii noştri şi pe membrii echipajului în pericol", se precizează în comunicat.

Avionul american respecta standardele internaţionale şi „nu a provocat această activitate rusă".

„Deşi avionul rus opera în spaţiul aerian internaţional, această interacţiune a fost iresponsabilă. Ne aşteptăm ca ei să respecte standardele internaţionale, stabilite pentru a asigura securitatea şi a preveni incidentele", a scris Flota a Şasea , adăugând că „acţiunile periculoase cresc riscul unei erori de calcul şi potenţialul unei ciocniri în aer".

Luna trecută, aeronave americane F-22 au interceptat 4 bombardiere ruseşti şi două SU-35 în spaţiul aerian internaţional, în apropiere de coasta Alaskăi. Zborurile bombardierelor ruseşti sunt percepute de oficialii militari americani ca fiind parte a unui efort al Moscovei de a-şi antrena forţele militare pentru o eventuală criză, în acelaşi timp trimiţând un mesaj de forţă adversarilor săi.


 

 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy