Incident bizar în Franța: Un Rafale ce zbura la joasă altitudine a doborât cabluri de înaltă tensiune provocând un incendiu

Darius Muresan / 18 feb 2021 / 13:50

O anchetă a fost deschisă în Franța după ce o aeronavă de vânătoare Rafale a doborât trei cabluri de înaltă tensiune provocând un incendiu.

Potrivit publicației franceze Opex360, pe data de 17 februarie două avioane de vânătoare Rafale ce aparțineau Escadrilei a 4-a de Vânătoare au decolat de la Baza Aeriană Saint-Dizier pentru a efectua un zbor de antrenament de rutină. Antrenamentul implica manevre de zbor la altitudine foarte joasă.

Doar că, scrie sursa citată, în apropiere de satul Castellet, una din aeronave a lovit trei cabluri de înaltă tensiune și a provocat un incendiu. Pompierii au ajuns imediat la fața locului și au stins rapid focul. Incidentul a lăsat însă preț de câteva ore locuitorii din micuțul sat francez fără curent electric. 

În ceea ce privește aeronava, după incident, pilotul s-a îndreptat imediat spre baza aeriană, aterizând fără probleme la zece minute după doborârea cablurilor electrice. Forțele Aeriene Franceze au demarat o anchetă, catalogând cele petrecute un „incident foarte rar”. 

Sursa citată amintește că în iunie 2014 un incident similar a avut loc când o aeronavă Mirage F1CR a doborât și ea cabluri de înaltă tensiune, lucru care s-a întâmplat și în 2012 cu un Mirage 2000C, tot în timpul unui zbor de antrenament. Și în acele cazuri piloții au dus cu succes la sol aeronavele.

CITEȘTE ȘI: Croația, între Rafale și F-16. Detalii din oferte au ajuns în presă iar francezii explică de ce avioanele lor sunt în pole position

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy