Incident armat la Casa Albă. Un agent Secret Service a fost rănit, iar Donald Trump a fost evacuat de urgență - Video

Eduard Pascu / 11 aug 2020 / 08:36

Un incident armat lângă Casa Albă l-a făcut pe preşedintele Statelor Unite Donald Trump să părăsească brusc conferinţa de presă la doar trei minute după ce o începuse luni, relatează marţi dpa.

Preşedintele a părăsit sala de briefing a Casei Albe la aproape trei minute după ce începuse să vorbească, fără o explicaţie, în timp ce un agent al serviciului de securitate i-a cerut să iasă. "A fost un schimb de focuri în faţa Casei Albe", a declarat Trump reporterilor după ce s-a întors câteva minute mai târziu. "Forţele de ordine au împuşcat pe cineva, pare a fi suspectul şi suspectul este acum în drum spre spital (...). Nu vă pot spune încă nimic despre starea suspectului", a declarat el.

El a mai spus că situaţia se afla "foarte bine sub control" şi că nimeni altcineva nu a fost rănit în timpul incidentului, care a avut loc "lângă gard dar în afara complexului".

Secret Service a anunţat ulterior pe Twitter că unul dintre ofiţerii săi a fost de asemenea dus la spital ca urmare a incidentului armat. Complexul a fost închis în urma incidentului, transmite Agerpres.

"Aţi fost surprinşi, eu am fost de asemenea surprins, cred că este probabil destul de neobişnuit", a spus Trump, adăugând că a fost dus în Biroul Oval după ce a fost escortat afară din sala pentru mass-media. "Nici măcar nu m-am gândit să nu mă mai întorc".

Preşedintele a mai spus că el crede că suspectul era înarmat dar nu cunoştea detaliile, precum tipul de armă sau dacă el a fost ţinta vizată şi a adăugat că oficialii vor difuza alte informaţii mai târziu. Trump a lăudat serviciile secrete şi a spus că se simte în siguranţă.

"Par eu zdruncinat?", a întrebat el retoric, răspunzând la întrebarea dacă a fost afectat de împuşcături.

Într-un comunicat de presă, Secret Service a spus că în jurul orei 17:53, un bărbat în vârstă de 51 de ani s-a apropiat de un ofițer al Sercret Service care se afla în post la intersecția străzii 17 cu Pennsylvania Avenue lângă Casa Albă. Suspectul s-a apropiat de ofițer și i-a spus că are o armă. Apoi s-a întors și-a tras. Ofițerul Secret Service a reacționat și l-a împușcat pe individ în piept. Ofițerii au acordat imediat primul ajutor suspectului și au fost chemați paramedicii. Atât suspectul cât și ofițerul au fost transportați la spital.
Secret Service a declanșat o investigație internă pentru a evalua acțiunea ofițerului. Departamentul Poliției Metropolitane a fost contactat pentru a efectua o anchetă, se mai arată în comunicat.

 

Citește și: Washingtonul oferă recompensă pentru capturarea a doi hackeri ucraineni

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy